Mieko Fiskeblogg – Fiske och Fisketips
Allt till isfiske
www.miekofishing.se/isfiske
Hitta nya pimpelprylar på Miekofishing!
Allt till havsfiske
www.miekofishing.se/havsfiske
Köp ny havsfiskeutrustning på Miekofishing!

160 cm hälle från Söröya!

Fiske » Havsfiske » 160 cm hälle från Söröya!

Hälleflundra på 160 cm tagen på Mieko predator tail i färgen norrsken sidomonterad på en svart/grå Mieko predator jiggskalle! Fångad på ca 35 meters djup utanför Mieko fiskecampers camp på Söröya under Hallibut Hell Week i augusti 2014!

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta inlägget!
Loading...

Det var under förmiddagen på den första heldagen av resan när jag satt i båten och nästan halvsov i väntan på starkare strömmar och hugg, då det plötsligt krafsade till i spöt!
Efter några sekunders spänt stirrande på spötoppen bugade den kraftigt och pulsen höjdes rejält när fisken i andra änden lade hela vikten på och linan började gå!
Efter ca 10 minuters bändande och rejäl mjölksyra i både armar och rygg kom hällen upp till ytan och båtkumpanen gjorde sig redo för gaff! Men den stannade inte länge nog för gaffen att sitta utan vände huvudet nedåt och gjorde en rejäl urkraftsrusning ända ned till botten igen och det var bara att börja om med kånkande och stånkande och stumma kroppsdelar! En av de andra båtarna närmade sig när flundran återigen kom upp till ytan och nästa försök med gaffen satt som ett smäck och grabbarna i båten bredvid började plåta med kameran som om en vacker kvinna precis slängt av sig BH:n
Jiggen syns tyvärr inte på bilderna då den satt så långt ner i gapet att vi nästan hade hela armen i hällesvalget för att få grepp på krokarna!
Det här är en av de bästa upplevelserna i mitt liv och det är garanterat inte sista gången jag besöker detta paradis i norr!

Tävlingsbidraget insänt av:

Andreas Ottosson

Savage Gear 3D Suicide Duck Ytbete 10,5 cm - Natural

Savage Gear 3D Suicide Duck Ytbete 10,5 cm - Natural

SE I WEBBUTIKEN

Matzuo Ikari Abborrdrag 7,6 cm - Rusty Craw

Matzuo Ikari Abborrdrag 7,6 cm - Rusty Craw

SE I WEBBUTIKEN

Savage Gear 3D Hard Eel Long Tails 17 cm - Gold/Silver/Chart

Savage Gear 3D Hard Eel Long Tails 17 cm - Gold/Silver/Chart

SE I WEBBUTIKEN