Mieko Fiskeblogg – Fiske och Fisketips
Allt till havsfiske
www.miekofishing.se/havsfiske
Köp ny havsfiskeutrustning på Miekofishing!
Allt till isfiske
www.miekofishing.se/isfiske
Hitta nya pimpelprylar på Miekofishing!

53 cm lång abborre

Fiske » Abborrfiske » 53 cm lång abborre

Under en längre tid har gäddan varit den fisk som jag lagt absolut mest tid på. Men går vi tillbaka ungefär 1,5 år i tiden så sadlade jag… Read More »

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta inlägget!
Loading...

Under en längre tid har gäddan varit den fisk som jag lagt absolut mest tid på. Men går vi tillbaka ungefär 1,5 år i tiden så sadlade jag om rejält och blev abborrfiskare. Massor av tid lades ned, under såväl vår, sommar och vinter för att fånga en abborre över 1,6 kg. Trots så otroligt många timmar, nya vatten och nya tekniker så har fisket var otroligt segt. Jag har t.o.m. haft bompass på abborre, vilket är helt ofattbart enligt mig. Fisket har många gånger varit riktigt segt. Givetvis har det kommit upp en hel del fisk över kilot och som närmast fångade jag en abborre på 1,57 kg. Men hela tiden har jag haft lite otur med konditionen på fisken. Kort och tjock, eller lång och smal. Men tillslut fick jag en abborre som var så pass lång att den helt enkelt inte kunde väga under 1600 gr.

Det var en helt vanlig lördag då jag och min kamrat bestämt oss just kvällen innan att vi skulle sammanstråla och rikta på stor abborre. Väl ute på fiskevattnet ankrar vi fast oss på vald fiskeplats och försöker pimpla upp lite betesfisk från båten. Metoden som vi skulle utöva var såklart flötmete med betesfisk, vilket enligt mig är en av de effektivaste metoderna för just stor abborre.

Fisket började riktigt segt eftersom det var nog så svårt för oss att lyckas få upp betesfisk. Till slut lyckades vi få någon liten mört för att slänga ut flötet och låta det guppa med vinden. Abborrarna höll sig dessvärre borta, medan gäddorna härjade och nöp våra betesfiskar. Efter en liten död period så dyker mitt flöte igen och ganska omgående efter mothugget syftar jag på att det måste vara en abborre i andra änden av linan. De mycket karaktäristiska knycken och frenetiska rusningarna gjorde mig relativt säker. Det som däremot gjorde mig skraj och fundersam var just de kraftfulla rusningarna och tyngden som fisken besatt. Är det en abborre, så måste den verkligen vara riktigt stor!?

En minut senare får jag äntligen in fisken närmare båten och jag ser att det rör sig om en sjukt stor abborre. Nu får absolut inget gå fel! Det här är sannerligen en drömfisk! Lättar aningen på bromsen och styr den försiktigt närmare båten. Min båtkompis är snabb med håven och där ligger nu en sjuhelvetes abborre. Jag ser direkt att det här rör sig om ett nytt personbästa och borde vara över reg-vikten. Mäter fisken till hela 53 cm och bryter ut i ett glädjetjut. Nu förstår jag verkligen att det här är alla gånger en fisk över 1,6 kg. Väger fisken till 1,86 kg, tar några snabba bilder, för att sedan återutsätta skönheten som simmar tillbaka med snabba simtag.

Givetvis njuter jag av min drömfisk som klådde både vikt och längdrekord. Men någonstans snurrar tanken i huvudet ”Tänk om den varit i bättre kondis, eller bara tagit någon mört innan?”. Då hade den kanske även tagit sig över den magiska vikten 2 kg, vilket endast var 140 gr bort. Trots att jag aldrig fiskat så lite som jag gjort denna sommar så känner jag mig välförtjänt fisken som jag slitit för!

IMG_6049

Spro BBZ1 RAT 50 - Brown

Spro BBZ1 RAT 50 - Brown

SE I WEBBUTIKEN

Buster Jerk Saltwater 15 cm - C541-713

Buster Jerk Saltwater 15 cm - C541-713

SE I WEBBUTIKEN

Savage Gear 3D Horny Herring 100 23g - Blue Silver

Savage Gear 3D Horny Herring 100 23g - Blue Silver

SE I WEBBUTIKEN