Mieko Fiskeblogg – Fiske och Fisketips
Allt till havsfiske
www.miekofishing.se/havsfiske
Köp ny havsfiskeutrustning på Miekofishing!
Allt till isfiske
www.miekofishing.se/isfiske
Hitta nya pimpelprylar på Miekofishing!

Abborre på Pesa

Fiske » Abborrfiske » Abborre på Pesa

I helgen var jag ute med duktiga abborrfiskaren Mats Nilsson, som även han är en stolt medlem i Mieko Family. Det han dock är mest känd för är… Read More »

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta inlägget!
Loading...

I helgen var jag ute med duktiga abborrfiskaren Mats Nilsson, som även han är en stolt medlem i Mieko Family. Det han dock är mest känd för är sin väl uppdaterade blogg Fiskelycka i Norr. Vi var ute efter abborre, och efter de stora individerna. Både jag och Mats jagar frenetiskt efter reg, dvs. 1,6 kg.

Abborrfisket är riktigt kul, även om man inte alltid får stor fisk. Men fisket under helgen var faktiskt riktigt trögt och vi fick verkligen nöta för varenda abborre. De små gäddorna var däremot på hugget! Vi testade flera olika sjöar runt om i Norrbotten. Metoden var framförallt jiggfiske, men den första större abborren som fångades tog på en Mieko Pesa i färgen grönmört, en riktigt bra abborrvobbler. Pesa är en vobbler som både jag och Mats har haft riktigt bra fiske efter abborre med tidigare, ett hett tips till alla abborrfiskare! Abborren snuddade nästan på kilot och vägde in på 970 gram.

Vi fortsatte fisket och det var riktigt segt, men vi fortsatte att leta nya ställen och nötte på. Helt plötsligt när Mats var som mest uppgiven small det på en finare fisk. Betet var en gul Relaxjigg 4″, vilket är ett riktigt bra bete för stor abborre. Denna abborre blev helgens största och vägde in på 1,11 kg! Alla abborrar över kilot är varmt välkomna, men hoppas att det blir många fler under sensommaren, och förhoppningsvis den abborren vi jagar över 1,6 kilo.

IMG_4761

Sizmic Toad Green Pumpkin 11 cm

Sizmic Toad Green Pumpkin 11 cm

SE I WEBBUTIKEN

Spro BBZ1 RAT Baby 30 - Brown

Spro BBZ1 RAT Baby 30 - Brown

SE I WEBBUTIKEN

JW Lures Backlip 19 cm - Firetiger

JW Lures Backlip 19 cm - Firetiger

SE I WEBBUTIKEN