Mieko Fiskeblogg – Fiske och Fisketips
Allt till havsfiske
www.miekofishing.se/havsfiske
Köp ny havsfiskeutrustning på Miekofishing!
Allt till isfiske
www.miekofishing.se/isfiske
Hitta nya pimpelprylar på Miekofishing!

Döm aldrig bort ett vatten

Fiske » Fiske i Norrland » Döm aldrig bort ett vatten

Döm aldrig bort ett vatten, ja det fick man återigen lära sig. Man testar hela tiden nya vatten, för att hitta stora gäddor. Ibland blir det nästan för… Read More »

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta inlägget!
Loading...

Döm aldrig bort ett vatten, ja det fick man återigen lära sig. Man testar hela tiden nya vatten, för att hitta stora gäddor. Ibland blir det nästan för många nya vatten, så att en del av dem får inte den tid som dem behöver. Bara för att man testat ett ställe och det är dåligt den gången, så behöver det nödvändigtvis inte vara så. Du kan ha varit där helt fel dag, eller kanske fiskat på helt fel sätt. Beroende storlek på vattnet så behöver det ett antal fiskepass för att man ska kunna bedömma potentialen.

På dagens ställe har jag tidigare varit, men då fick jag inte riktigt några heta vibbar av det. Helt avskrivet har det väl aldrig varit. Men det har inte varit någon prio på att återvända dit. Men nu var det nämligen så att det stället som jag och Robin fiskade på under förmiddagen gav ingenting, inte ens ett hugg, så bestämde vi oss för att byta ställe. Istället för att endast lägga en halvdag på ett nytt vatten så tänkte jag att vi åker till ett ställe som man varit på tidigare, och utforskat litegrann. Då har man ju i alla fall koll på vart man ska fiska.

Valet vi gjorde visade sig vara helt rätt. Medan vi höll på att sätta ut vår flötestrolling så högg det direkt på en mört. Jag sätter dit mothugget och det är en bättre fisk. Vi kan konstantera att gäddan vägde 7,5 kilo. Vilken start! Det här ser verkligen lovande ut, tänkte vi! Kommande timme, hände ingenting..! Vi fortsätter att snurra runt på det område som jag ansåg som hett. En liten stund senare är det hugg på en av våra större betesfiskar, nämligen en liten gädda. Robin sätter dit ett bra och kraftfullt mothugg. Men, något är inte riktigt rätt. Ser precis ut som att han har krokat botten, det står helt still och båten stannar till. Men då, kommer ett rejält och klassiskt tung-gung i spöet. Det bara suger till ordentligt. Några sekunder är fisken borta. Det var faktiskt bland det sjukaste jag sätt. Robin rubbade inte fisken en millimeter. Vi fick grubbla rejält och fundera på vad fasen det var som högg. Det var sannerligen en fisk med bra tyngd bakom sig.

Vi fortsätter att fiska på området och det händer verkligen ingenting. Fisket verkar vara segt, men ”rätt” fiskar hugger, vilket återspeglar hela hösten. Eftermiddagen börjar bli sen och nu plötsligt händer det grejer. Robin får hugg på en mört som han sätter dit perfekt. Väl i håven ser vi att det rör sig om en till 7+ fisk. Men inte nog med det, precis efter att vi håvat fisken så hugger det på min mört. Och  i mothugget känner jag direkt om att det rör sig om en bra fisk. Fisken närmar sig båten sakta och vi skymtar någon del av gäddan, som ser riktigt stor ut. Väl vid båten ser jag att den är riktigt lång! Eftersom att håven var upptagen fick vi skopa in den större gäddan tillsammans med 7+aren. Allt gick bra och vi kunde dokumentera fiskarna i lugn och ro. Min gädda visade sig vara 122 cm lång och en definitiv plussare. Grymt härligt! Konditionen var tyvärr inte den bästa, men det finns ju alltid sådana individer. All hantering går utmärkt och fiskarna simmar pigga tillbaka.

122cm-gadda

Inte nog med det, direkt efter att vi har fått ut alla spön igen så hugger det på min mört. Kan knappt fatta det, det är återigen en bättre fisk. Vilken sjuk huggperiod vi fastnat i. Gäddorna måste verkligen gått upp för att jaga nu, i det sista jaktljuset för dagen. Fisken som Robin håvar snyggt åt mig, väger in på drygt 8 kilo och är även det en otroligt fin gädda!

113-gadda

J:Pod Trollingplugg 10 cm - Pärlemor 11

J:Pod Trollingplugg 10 cm - Pärlemor 11

SE I WEBBUTIKEN

Falcon Havsöringsdrag 15 gr - Silver/Svart

Falcon Havsöringsdrag 15 gr - Silver/Svart

SE I WEBBUTIKEN

Jaxon Havsöringsdrag 23 gr - Röd/Svart

Jaxon Havsöringsdrag 23 gr - Röd/Svart

SE I WEBBUTIKEN