Mieko Fiskeblogg – Fiske och Fisketips
Allt till havsfiske
www.miekofishing.se/havsfiske
Köp ny havsfiskeutrustning på Miekofishing!
Allt till isfiske
www.miekofishing.se/isfiske
Hitta nya pimpelprylar på Miekofishing!

Emil fick äntligen Fiska Med Anders

Fiske » Fjällfiske » Emil fick äntligen Fiska Med Anders

En ledig lördag. För två veckor sedan tog jag ett beslut, jag måste få mer tid till min familj. Därför har jag infört arbetsdagar och lediga helger. No… Read More »

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta inlägget!
Loading...

En ledig lördag.

Fronta som farsan

Fronta som farsan

För två veckor sedan tog jag ett beslut, jag måste få mer tid till min familj. Därför har jag infört arbetsdagar och lediga helger. No more 18 timmarsdagar framför datorn och sedan ha dåligt samvete för att jag inte hinner jobba så mycket man tycker man borde på helgen. Att jobba med sportfiske är ingen lek 🙂 Så alla ni som säger… ”det måste vara roligt att få jobba med sin hobby” go F–K yourselves 🙂 Att jobba heltid inom sportfiskebranschen kan betyda att man inte hinner fiska. Det känns ju lite off!

Mannen, myten, minisken

Mannen, myten, minisken

Denna helgen var min första lediga helg på väldigt länge. Vi åkte till landet och gjorde iordning för vintern där. Sedan hade jag tänkt sticka och köra lite landfiske med Emil efter småtorsk och annat roligt. Då jag inte visste hur det såg ut med fredningsområdet för torsk runt Marstrand så ringde jag min mycket goda vän Anders  Nicander och frågade.  Hans svar var… ”kom hit du och Emil så sticker vi ut en tur och fiskar lite makrill.” Det tog inte lång tid för mig att svara JA! Emil blev otroligt glad och började planera med en gång. En av hans stora idoler Fredrik Aremyr eller Aremyraren som Emil säger, har gett honom ett 5-25 Ryobi spö och rulle som snabbt packades ihop, sedan drog vi.

Vi hämtade upp Anders Nicander i Jörlanda och stack till hans båt som låg bara några minuter därifrån. Det extrema lågvattnet gjorde att vi fick staka oss ut en bit innan vi kunde sänka ner motorn. Vi satte sedan kurs ut mot ett ställe som Nicander vet brukar fungera, och efter 5 minuter var vi där.

Makrill i kvällssolen

Makrill i kvällssolen

Emil lyssnar på allt Nicander säger..

Emil lyssnar på allt Nicander säger..

Då vi inte fiskade på några större djup så körde vi alltså med lättare haspelspön, en liten ”wiggler”, tafs och enkelkrok med en stagg på. Inga häcklor och grejsimojs. Det tog inte lång tid innan det nappade på Emils spö, en makrill som valde att kliva av på vägen upp. Jag och Nicander kände ingenting. Emil tappade 4 till innan vi ens hade ett ryck i linan. Sedan smällde det till ordentligt i Emils spö och det var en lite bättre Macri´som tillochmed tog lina. Ryobi spöt var böjt i 90 grader rakt ner mot vattnet. Nicander flinade lite när Emil utbrast -”Pappa du får nog hjälpa till här.”. Jag spände åt bromsen lite åt honom och hjälpte till med en hand på klingan till den kom närmare båten. In kommer en fin Makrill som blev förevigad med en lycklig grabbahalva innan den fick sätta livet till för att bli kvällsmat åt pappan. Vi hade bestämt redan innan hur många fiskar vi skulle behålla. Vi skulle ha en makrill till kvällsmat och sedan ville han ge Morfar och mormor ett par fiskar för Morfar älskar makrill. Det var en trevlig stund i båten. Jag och Nicander fick varsin och Emil fick 5 st. Han var helt överlycklig. Fiske är något Emil älskar. Det är fiskeböcker som godnattsaga, inspelade fiskeprogram på Tv eller Ipad varje dag. Det är kul att dela detta med honom och jag hoppas verkligen att det håller i sig.

Från "rövhålet" sa han högt och ljudligt

Från ”rövhålet” sa han högt och ljudligt

När vi hade fått vår matfisk så bestämde vi oss för att köra lite trolling efter Öring innan vi skulle åka hem. Anders lät Emil köra och det störde honom inte det minsta. Väl iland så fick Emil en crash-course i hur man rensar och filéar makrill. Han lyssnade på allt den vise och vackre Nicander hade att säga och gjorde faktiskt ett riktigt bra jobb med kniven. Tack som tusan Anders för några helt underbara timmar. Du hjälpte mig verkligen att få lite extra poäng på Emil-Kontot. Och numera kan du titulera dig som Emils Idol, tillsammans med Stephan Nielsen, Aremyraren, S-O och Fiska-med-Anders bland andra!

 

To infinity and Beyond.

Robbo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

J:Pod BIG Trollingplugg 10,8 cm - SAL25 13

J:Pod BIG Trollingplugg 10,8 cm - SAL25 13

SE I WEBBUTIKEN

Buster Jerk 15 cm - Hot Baitfish

Buster Jerk 15 cm - Hot Baitfish

SE I WEBBUTIKEN

Savage Gear TPE Mudd Minnow 8,5 cm - Chartreuse

Savage Gear TPE Mudd Minnow 8,5 cm - Chartreuse

SE I WEBBUTIKEN