Mieko Fiskeblogg – Fiske och Fisketips
Allt till havsfiske
www.miekofishing.se/havsfiske
Köp ny havsfiskeutrustning på Miekofishing!
Allt till isfiske
www.miekofishing.se/isfiske
Hitta nya pimpelprylar på Miekofishing!

En chansning som gick hem!

Fiske » Havsfiske » En chansning som gick hem!

Hösten är i full rulle och mycket av de svenska havsfisket blir svårt tack vare väder o vind samt vissa arter kan bli som bortblåsta. trotts de bestämde… Read More »

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta inlägget!
Loading...

Hösten är i full rulle och mycket av de svenska havsfisket blir svårt tack vare väder o vind samt vissa arter kan bli som bortblåsta. trotts de bestämde jag o min gode vän Robin ”Rambo” Fahlstedt att satsa på berggylta vilket som förknippas med sommar. På väg ut var de tjock dimma och 1-2 grader men vindstilla! Att köra båt på västkusten i dimma och under hummer säsongen är mycket obehaglig känsla då de ligger hundratals hummer tinor överallt där de kommer en djupkant mellan 30-10 meter.

Första ankringen längs en djup bergs vägg gav absolut inget, så vi började drift fiska för lite allt möjligt, några torskar senare o en stackars gylta. Men när vi lägger oss på ett nytt område så hugger de tag i Rambos räka o upp kommer en otroligt vacker blågylta några foton senare får den lilla hanen simma ner igen, Nästa drift i samma område får vi ett omgående dubbel hugg av 2 fina berggyltor som pressade vertikal spöna till max. Drift efter drift hugger gyltorna som galningar! området vi hittade var mycket intressant då när man kom lite längre ut på driften så kom det en outmärkt grundtopp där det stod massa blågylta och även berggylta, fisket fortsätter helt otroligt med kg gyltor i varje drift! Det som gjorde allt lite jobbigt och svårt va alla hummertinor och framförallt alla från tidigare år som har sjunkit eller gått av, va man inte helt med så satt man ganska omgående fast i en tina som man inte ens kunde se..  När vi vred om nyckeln och började köra hemåt kunde vi summera 7 landade blågyltor då två va honor resten hanar, och berggyltor har vi ingen aning om hur många men absolut runt 30 fisk och ett snitt på strax under 1 kg och en stabil topp runt 1,5 kg!

Detta fisket är otroligt enkelt och en hel brutalt tryck i dessa fiskar, dom viker 30 grams spön lika bra som en liten hälle, dom drar stenhårt ner mot sina hålor och man tappar hakan till varje fisk!

vi använde oss av enkla efter vi använde oss av enkla efter släps tackel med en långskaftad krok i 1/0-3/0 storlek då dom har lätt o svälja, sänken efter ström/vindförhållande, släpet bakom sänket skall inte va för långt, relativt kort. Och agna med kokt räka funkar utmärkt eller strandsniglar. Fördel med strand sniglar är att dom sitter bättre på kroken det är ofta att föredra under sommar fiske, dock nu på hösten så va det nästan enbart stor fisk så då funkar det kanon med en stor räka istället! Spön är enbart att välja efter behag, vi körde med vanliga vertikal spön med flätlina som är ett måste i detta fisket(ej för tunn minimum 0.10) vi körde även med lätt spinn spö från spro vilket funka kanon! lite svårare o stanna stor fisk men gav riktigt härliga rullskrik!

Mvh Albin Vegas Martinsson

Tävlingsbidraget insänt av:

Albin Vegas Martinsson

Lidmans Långedrag Släp 1:an - Koppar/Silver/Guld

Lidmans Långedrag Släp 1:an - Koppar/Silver/Guld

SE I WEBBUTIKEN

Savage Gear 3D Line Thru Roach MS 25 cm - Roach

Savage Gear 3D Line Thru Roach MS 25 cm - Roach

SE I WEBBUTIKEN

Långedrag Storsjö-släpet 561

Långedrag Storsjö-släpet 561

SE I WEBBUTIKEN