Mieko Fiskeblogg – Fiske och Fisketips
Allt till havsfiske
www.miekofishing.se/havsfiske
Köp ny havsfiskeutrustning på Miekofishing!
Allt till isfiske
www.miekofishing.se/isfiske
Hitta nya pimpelprylar på Miekofishing!

En magisk timme

Fiske » Gäddfiske » En magisk timme

De flesta ismetespass ser likadana ut. Det blir en huggsexa på morgonen (om man har tur) och oftast brukar de största gäddorna vara de första. Ingen regel utan… Read More »

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta inlägget!
Loading...

De flesta ismetespass ser likadana ut. Det blir en huggsexa på morgonen (om man har tur) och oftast brukar de största gäddorna vara de första. Ingen regel utan undantag, gårdagen visade prov det motsatta.

Vi har fiskat sjön förut. Den brukar vara trög och ge få gäddor men ibland smäller det till och upp kommer en gigant till fisk. Efter att vi hade satt ut alla spön igår dröjde det ett tag och vi han avnjuta en kopp kaffe innan det var dags att springa. Då förväntningarna var alldeles för höga blev en kilosgädda lite av en besvikelse men man vet som sagt aldrig vad som tagit mörten innan man gjort ett mothugg.

ismetespo

Timmarna gick och många gäddor mellan två och tre kilo fick syna isen. Då klockan hade börjat närma sig ett så fällde det på ett spö nära vassen, det var Håkans tur att springa. Samtidigt fäller det på ett spö ute på djupet. Jag kastar avkrokningsmattan efter Håkan och säger att han måste ta med den för jag känner på mig att det är en stor gädda. Han skrattar och går iväg.

mothugg

Medans jag konstaterar att min gädda spottat ropar Håkan att jag hade rätt, det verkar vara en finare fisk. Jag springer dit och hjälper honom och vi kan glatt lyfta upp en vacker gädda på 116 cm och 10,2 kg.

hakan-tia

Tiden tickar på och Håkan frågar när jag tycker vi skall bryta. ”När jag också tagit en plussare” svarar jag. Strax innan två fäller det på spöt bredvid där Håkan tog sin. Jag går dit, väntar en ganska lång stund då de flesta gäddor suttit dåligt, innan jag sätter in ett rejält mothugg. Det är tungt! Jag säger till Håkan att det kan vara det tyngsta jag någonsin drillat. Knäna skakar och jag tänker att jag inte får tappa denna fisk. Trodde på nytt PB och att den skulle vara mycket större än vad vågen visade men en fin gädda på 11,1 kilo är inte fy skam såhär i början på säsongen. Med adrenalinet fortfarande i halsgropen går jag tillbaka och dricker en kopp kaffe för att fira. ”Jaha, nu har du fått din plussare, ska vi åka hem?” skrattar Håkan. Nej, nu ska vi fiska ända tills det är mörkt, det verkar vara en bra dag svarar jag.

Jessica Dolk – Mieko Family

release

Tävlingsbidraget insänt av:

Jessica Dolk

Heddon Baby Torpedo 6,35 cm - NF

Heddon Baby Torpedo 6,35 cm - NF

SE I WEBBUTIKEN

Jaxon Tronto Kustvobbler 18 gr - Orange/Svart

Jaxon Tronto Kustvobbler 18 gr - Orange/Svart

SE I WEBBUTIKEN

Westin Great Heron 13 gr - Firepox

Westin Great Heron 13 gr - Firepox

SE I WEBBUTIKEN