Mieko Fiskeblogg – Fiske och Fisketips
Allt till isfiske
www.miekofishing.se/isfiske
Hitta nya pimpelprylar på Miekofishing!
Allt till havsfiske
www.miekofishing.se/havsfiske
Köp ny havsfiskeutrustning på Miekofishing!

Fiske på kalfjället

Fiske » Öringfiske » Fiske på kalfjället
Mieko Kobra levererar öring

Det var många år sedan jag gjorde en klassisk fjällvandring med fiske. I år hade jag bestämt mig för att viga 6-7 dagar åt det. Fokus skulle inte… Read More »

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta inlägget!
Loading...

Det var många år sedan jag gjorde en klassisk fjällvandring med fiske. I år hade jag bestämt mig för att viga 6-7 dagar åt det. Fokus skulle inte bli fisket i sig utan vandring, avkoppling och bara njuta av total vildmark. Jag hade sett ut ett område på kartan (hade fått lite tips också) som inte alls hade några vandringsleder. Med på turen var min vapendragare Malamuten ”Gerhard” Yarak.

Vi kom fram till området tidigt på morgonen och valde att gå 6-7 km ut i vildmarken innan jag slog upp tältet. Det var otroligt skönt att krypa ner i sovsäcken då jag var rejält sliten av resan.

Tältplatsen låg bredvid en lite jokk som var för lite för att hålla någon fisk. Det var ett medvetet val för annars blir det lätt för mycket fiske. Första dagen vandrade vi runt lite korta turer i området och tog det väldigt lugnt. Det blev många koppar kaffe och jag låg oftast i mossan och bara njöt av hur underbart det är med total avkoppling ute i vildmarken utan telefon, internet eller andra människor.

Helsport tält passar ute i vildmarken

Inga vandringsleder, ingen telefon, inget internet och inga människor. Det är avkoppling!

 

Under första dagen kom  jag och Gerhard ut från tältet efter att ha vilat middag. Vi ser 7-8 renar springa förbi tältet i full karriär. Jag hinner bara tänka att de såg ut att vara jagade då 3 renar kommer dammandes förbi på andra sidan tältet och efter sig har de en JÄRV. Så snart järven såg oss vek den av 90 grader rakt bort. Då var den bara drygt 100 m från oss. Vilken upplevelse att se en järv jaga renar på så nära håll.

Andra dagen gav vi oss ut på tur för att testa några sjöar. Vi gick en dryg timme till första vattnet men där fick vi inget, kanske var sjön för liten för att hålla ett bestånd av fisk… Vi fortsatte en knapp timme till innan vi kom till nästa sjö. Den var något större och på ena sidan var det en djup grop jag valde att testa.

fjällfiske

Även i juli kan det vara mycket snö kvar i fjällen

 

Jag hann bara kasta ut min Miko Kobra Spinnare innan det small på en tung fisk. Den körde på ordentligt i vattnet och när jag fick se den såg jag en spolformad röding på ca 1,5 kg. Jag hade Gerhard i koppel runt midjan och han blev lika upphetsad som jag. Paniken var total när närmare 40 kg Malamute ville ta rödingen, jag försökte fota samtidigt som jag höll honom från fisken och krokarna. Det kunde bara sluta på ett sätt…. Jag såg den fantastiskt välformade rödingen sakta simma ut i vattnet igen. Nåja, jag var rätt nöjd med upplevelsen och kokade en kopp kaffe för att lugna ner mig.

Kaffe smakar bäst i vildmarken

Kaffe skall kokas och helst avnjutas i vildmarken

Dagarna flöt sedan på och vi njöt verkligen av vildmarken. Det var verkligen en fantastisk vandring i orörd natur. Vi fiskade i nya små fina fjällsjöar, drack kokkaffe och bara njöt av den fantastiska vildmarken.

Mieko Kobra levererar öring

Mieko Kobra levererade fina öringar. Här kan du se dem i webshopen.

 

Malamuten Gerhard

Två nöjda killar

 

Fiskeset för fjällen

Black Savage 7,5 fot och Daiwa Aird 1000 SH visade sig vara ett mycket bra fiskeset för fjällfiske

 

Avkoppling i fjällen

Fjällen är avkopplande…

 

Mieko Kobra öring

Fjällöring tagen på Mieko Kobra

 

Alaskan Malamuten Gerhard spanar

Gerhard njöt också av fjällen

 

kompassväder

Sista dagen var det kompassväder

 

röding

En av många rödingar tagen på Mieko Kobra

 

På väg hemåt

På väg mot civilisationen igen…

 

S-O Larsson/Mieko Fishing

J:Pod BIG Trollingplugg 10,8 cm - Frog 1

J:Pod BIG Trollingplugg 10,8 cm - Frog 1

SE I WEBBUTIKEN

Westin Maxi Goby 13 gr - Sunrise

Westin Maxi Goby 13 gr - Sunrise

SE I WEBBUTIKEN

G. Erikssons Långedrag Samesläpet

G. Erikssons Långedrag Samesläpet

SE I WEBBUTIKEN