Mieko Fiskeblogg – Fiske och Fisketips
Allt till isfiske
www.miekofishing.se/isfiske
Hitta nya pimpelprylar på Miekofishing!
Allt till havsfiske
www.miekofishing.se/havsfiske
Köp ny havsfiskeutrustning på Miekofishing!

Fjällfiske!

Fiske » Fjällfiske » Fjällfiske!

Spännande flugfiske efter både stor öring, sik och harr

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta inlägget!
Loading...

Precis vid månadsskiftet juli-augusti packade jag och Markus Teilus våra ryggsäckar med så mycket fiskegrejer vi kunde och begav oss upp till fjällen för några dagars fiske. Vi hade förhoppningar att hitta ett grymt flugfiske efter både riktigt grov öring, stor harr och även riktigt fin sik. Men vägen dit innebar flera timmars vandring med riktigt tung packning och en hel del mygg. Med oss hade vi både flytringar, vadarbyxor, flera olika spön och rullar var och en hel drös med andra nödvändiga fiskegrejer. Förutom att det var en mödosam vandring så möttes vi dessutom av mestadels kalla nordanvindar och både skurar och mer ihållande regn. Så förutsättningarna var kanske inte de bästa och kanske var det också därför vi inte riktigt hittade det drömfiske man alltid letar efter. Men vem gör någonsin det egentligen?
Trots det mediokra vädret så lyckades vi självklart genom väldigt många timmar i flytringarna nöta upp en hel del riktigt fina fiskar och en del nya metod- och art-rekord. Vi hade ett väldigt spännande fiske där man aldrig visste vad det var för något som skulle hugga nästa gång. En hel del fina och mycket stridbara sikar och harrar på runt kilot och några hekto till landades av oss båda. Det var uppiggande och fick oss att härda ut i regnet och blåsten under de långa perioder vi väntade på hugg från den art man egentligen helst ville åt, vattnets storvuxna öringar! Även om vi inte fick någon riktig rekordöring så blev det ett gäng pigga och vackra fiskar som gav en galet rolig fight på den lätta flugutrustningen.
Det var i det stora hela en väldigt härlig resa och det är alltid lika skönt att få vistas ute i vår vackra och öppna fjällvärld. Kanske måste vi återvända någon gång och prova vår lycka igen under bättre förutsättningar. En sommar med normal dygnsmedeltemperaturer, nederbörd och en period när det inte blåser en kall nordanvind som dödar allt insektsliv i fjällen.

Tävlingsbidraget insänt av:

Henrik Rånman

Flugkast med tre snappers

Flugkast med tre snappers

SE I WEBBUTIKEN

J:Pod BIG Trollingplugg 10,8 cm - Frog 1

J:Pod BIG Trollingplugg 10,8 cm - Frog 1

SE I WEBBUTIKEN

Flugkast Våtfluga 1

Flugkast Våtfluga 1

SE I WEBBUTIKEN