Mieko Fiskeblogg – Fiske och Fisketips
Allt till havsfiske
www.miekofishing.se/havsfiske
Köp ny havsfiskeutrustning på Miekofishing!
Allt till isfiske
www.miekofishing.se/isfiske
Hitta nya pimpelprylar på Miekofishing!

Från skrölor till 10+

Fiske » Fiske i Norrland » Från skrölor till 10+

Jag och min fiske kompis Edvin hade bestämt oss för att ta ett gäddfiske pass. Ett gäddfiske pass som senare visade sig vara ett fiske pass vi sent… Read More »

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta inlägget!
Loading...

Jag och min fiske kompis Edvin hade bestämt oss för att ta ett gäddfiske pass. Ett gäddfiske pass som senare visade sig vara ett fiske pass vi sent skulle glömma. Det var en helt vanlig dag på sommarlovet, solen sken där uppe i det blå, det var varmt och ganska vindstilla. Våren hade passerat och det bästa gäddfisket var redan över. vi har i sommar lagt mer tid på gäddfisket än nån sommar innan och Edvin hade tidigare under våren redan lyckats ta nytt personbästa. Men skulle alla våra timmar vi lagt ner på gäddfiske löna sig för mig också?

Jag packade ihop mina fiske grejer och när jag sedan var klar skjutsade Pappa mig till Edvin. När jag kom fram hoppade vi genast i båten och åkte ut på Älven. Fisket var till en början segt och vi fick bara några skrölor på flera timmar. Dagen började gå mot sitt slut och vi var slitna efter en hel dags fiske. Edvin som dessutom varit och fiskat lax flera dagar på raken och knappt sovit något, utan fiskat både dag och natt. Något som dem flesta laxfiskare nog känner igen.

Där stod vi i båten och bara njöt, Edvin gäspar och håller nästan på att somna och jag stod bredvid honom och drömde om storgäddan. En liten stund senare står vi och snackar med varandra och säger, alltså tänk vad sjukt om vi skulle ta en 10a nu.

Kl 23:20 drog jag iväg ett kast med min Headbanger. Draget landar 1dm från strandkanten och jag hinner inte ta många vevtag innan en fisk hugger. Gäddan känns till en början inte överdrivet stor men det visade sig att tyngden kom inne vid båten. Det som kom upp ur vattnet var mer en krokodil än en fisk och jag och Edvin blir hysteriska och börjar skrika av glädje. Gäddan gör flera rusningar och drar hela båten med mig och Edvin i uppströms. Hjärtat slår som aldrig förr och i det läget vill man bara att fajten ska vara över. Första gången jag såg gäddan så satt draget djupt ner i gäddas stora gap så det var i alla fall en skön känsla.

När gäddan äntligen började bli redo för landning såg jag att den bara satt fast i en enda liten krok i yttersta hudfliken och hjärtat slog nu ännu hårdare. Kl 23:34 får jag in den till båten och i exakt samma sekund som jag sätter in fingrarna i gäl locket på gäddan lossnar min headbanger från gäddan.

Där stod jag nu, lyckligare än aldrig förr med ett nytt personbästa i handen. Gäddan mätte 118cm och 10,2kg. Efter några snabba foton fick den simma tillbaka till där den hör hemma. Jag och Edvin tog några kast till men gav oss sedan hemåt för att sova.

Top Frog Groda 6,5 cm - Brun

Top Frog Groda 6,5 cm - Brun

SE I WEBBUTIKEN

Westin D360° Distance Genomlöpare 28 gr - Three Amigos

Westin D360° Distance Genomlöpare 28 gr - Three Amigos

SE I WEBBUTIKEN

Savage Gear 3D Suicide Duck Ytbete 10,5 cm - Yellow

Savage Gear 3D Suicide Duck Ytbete 10,5 cm - Yellow

SE I WEBBUTIKEN