Mieko Fiskeblogg – Fiske och Fisketips
Allt till isfiske
www.miekofishing.se/isfiske
Hitta nya pimpelprylar på Miekofishing!
Allt till havsfiske
www.miekofishing.se/havsfiske
Köp ny havsfiskeutrustning på Miekofishing!

Gösfiske i Norrbotten

Fiske » Gösfiske » Gösfiske i Norrbotten

Äntligen har sommaren kommit på riktigt till Sverige och framförallt Norrbotten. Helgens väder talade för ett förhoppningsvis bra gösfiske. Jag tog med mig Linus, som aldrig tidigare varken… Read More »

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta inlägget!
Loading...

Äntligen har sommaren kommit på riktigt till Sverige och framförallt Norrbotten. Helgens väder talade för ett förhoppningsvis bra gösfiske. Jag tog med mig Linus, som aldrig tidigare varken fiskat eller fångat en gös. Så jag hade lovat och garanterat personbästa. Det är inte varje dag man kan göra det!

Vi började med att köra vertikalfiske för att komma igång. Det gick ganska fort för oss att hitta åt fisken. Den stod under dagarna på 5-8 meters djup. När vi vertikalfiskade var det strax ovanför botten som presenterade våra jiggar. Det tog inte lång tid innan Linus fångat sin första gös, sedan var det nytt pers gång på gång. Under första vertikalpasset toppade han med en gös på drygt 2 kg, vilket är en fin vertikalfiskat gös i Norrbotten. Lite senare lyckades jag också plocka upp en fin gös på vertikal, som vi vägde till 2,63 kg.

 

Men den riktigt stora gösen som vi var ute efter skulle vi ta på trolling. De stora gösarna går oftast pelagiskt och jagar. Därför får man sällan större gösar på bottenvertikalfiske. Det pelagiska prickskyttet efter stor gös är väldigt stort i Sverige nu, men jag har inte utrustning för att kunna bedriva det effektivt.

Vi fick lägga många timmar innan första fisken på trollingen var landad. Men det var verkligen rätt fisk! Linus får drilla in och landa en riktigt fin gös. Redan under fajten förstod jag att det fanns en chans att det kunde vara en stor gös. Gjorde håven redo direkt och håvade in storgösen åt Linus. Nu hade han en nytt personbästa i håven, helt klart! När gösen låg i håven sa jag till Linus att det definitivt var 4+. När vi lyfte upp fisken i båten såg jag att det rörde sig om 5+, gösen var riktigt tjock och fin! Den tog på en Pike Madame, som levererat många stora gösar. Gösen vägde 5,22 kg och mätte 81 cm.

gös

 

Vi fortsatte att trolla, men fisket var riktigt segt! Inte ens gäddorna var på hugget. På trollingen blev det ingen mer gös, utan endast tre små snipor behagade att nappa under söndagen. Men vi var riktigt nöjda över helgens reultat trots allt! Grattis till Linus som nu har en riktigt fin Norrbottensgös på sitt samvete!

/Markus Teilus

 

Wiggler Ismo Zalsa, Gröntiger 20g

Wiggler Ismo Zalsa, Gröntiger 20g

SE I WEBBUTIKEN

Salmo Slider 10 cm, Flytande - Mörten (RR)

Salmo Slider 10 cm, Flytande - Mörten (RR)

SE I WEBBUTIKEN

Savage Gear 3D Horny Herring 100 23g - Brown Goby

Savage Gear 3D Horny Herring 100 23g - Brown Goby

SE I WEBBUTIKEN