Mieko Fiskeblogg – Fiske och Fisketips
Allt till havsfiske
www.miekofishing.se/havsfiske
Köp ny havsfiskeutrustning på Miekofishing!
Allt till isfiske
www.miekofishing.se/isfiske
Hitta nya pimpelprylar på Miekofishing!

Grova svordomar i en skobutik!

Fiske » Gäddfiske » Grova svordomar i en skobutik!

Hemkommen efter en grym dag med många funderingar!

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta inlägget!
Loading...

Tidig morgon och gäddtrolling stod på agendan. Vi började morgonen med sex spön och vi skulle hålla oss på ca 10 meters djup utefter några kanter som håller mycket betesfisk. Så vi valde att fiska från strax under ytan ner till botten med lite olika typer av beten. Efter fem timmar så hade vi tre hugg ingen fisk, enligt ekolodet så låg vi på rätt ställe men gäddorna ville inte vara med. Samtidigt så är fisketiden slut för en av oss då chefen/sambon ringde.

Nu är vi två i båten och ut med grejorna igen. Och det är här det blev en förändring i fisket, närmast botten så kör vi en Mieko predator jigg med en 175g skalle. Jag föredrar att ligga ca 30-50 cm ovanför botten och köra det spöt handhållet så jag kan gunga med spöet för att få oregelbunden gång. Innan så satt det här spöet/betet bara i spöhållaren. Plötsligt kommer ett hårt hugg men det känns direkt att det är en mindre fisk. krokar lös den, kör en lite stund till varpå nästa fisk får syna båten. Nu tacklar kompisen på lika för att göra samma sak och efter en kort stund så landar han sin första fisk för dagen.

Efter en stund så byter vi riktning och kör motsols efter djupkanten och halvvägs så slår det tvärt stopp i grejorna, jag känner direkt att nu blev det allvar. Tunga huvudskakningar i andra ändan och några ordentliga rusningar, när vi fått in fisken till båten så ser vi att den har bra längd och en ordentlig ko-skalle. 10+ börjar snurra i huvudet på oss men efter håvning så ser vi att det är en riktigt gammal krigare som saknar bredden över ryggen för att ta sig över den magiska gränsen. Efter en snabb vägning och mätning så stannar vågen på 8.90 och längden är 113cm. Vi återupptar fisket och efter ca 30 min så händer samma sak igen, Tvär stumt i spöt och jag vänder mig om för att be om ursäkt till min båtkamrat och konstaterar att livet är inte rättvist. Den här gången stannar vågen på 8.16kg och 102cm. Så totalt nio fiskar sju på Mieko predator 175g jiggar två på paravan spöna allt detta händer på mindre än två timmar, farten var ca 1.8-2 knop. Samtidig så sitter våran kamrat och svär inne på en skobutik i stan när vi skickar bilderna på resultatet.

Detta hände lördagen den 3 oktober i Västernorrland

Tävlingsbidraget insänt av:

Tomas Ström

Heddon Baby Torpedo 6,35 cm - NBLG

Heddon Baby Torpedo 6,35 cm - NBLG

SE I WEBBUTIKEN

J:Pod Trollingplugg 10 cm - Svart/Silver 17

J:Pod Trollingplugg 10 cm - Svart/Silver 17

SE I WEBBUTIKEN

Savage Gear LB Pro 4Play Shad Kit 8,5cm Jiggpaket

Savage Gear LB Pro 4Play Shad Kit 8,5cm Jiggpaket

SE I WEBBUTIKEN