Mieko Fiskeblogg – Fiske och Fisketips
Allt till isfiske
www.miekofishing.se/isfiske
Hitta nya pimpelprylar på Miekofishing!
Allt till havsfiske
www.miekofishing.se/havsfiske
Köp ny havsfiskeutrustning på Miekofishing!

Ismete efter abborre

Fiske » Abborrfiske » Ismete efter abborre

Vårfisket är här och det är nu det är som mest underbart att befinna sig ute på isen. Under de sista isarna brukar abborrfisket vara riktigt bra, och… Read More »

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta inlägget!
Loading...

Vårfisket är här och det är nu det är som mest underbart att befinna sig ute på isen. Under de sista isarna brukar abborrfisket vara riktigt bra, och det är även en bra tid att få stora abborrar, då de blir romstinna och tunga vid den här årstiden.

I helgen var jag ute med Rickard och Anton, vi skulle ismeta abborre. Det fungerar likadant som ismete efter gädda, men man krymper ner utrustningen en aning. Spö, vippa, lina, bly, tafs, krok och bete – allt är väldigt likt gäddfiske, men mindre och känsligare. Direkt vi kommer ut hugger det på flera av våra spön under morgontimmarna. Vi får flera abborrar runt 4-5 hekto och en abborre strax över kilot. Vi känner direkt att det här kommer bli en bra dag!

Mitt på dagen blir fisket otroligt mycket segare. Några sporadiska hugg sprids ut över dagen, men vi bestämmer oss för att sitta kvar och nöta. Det var varmt och vindstilla ute, så det gick ingen nöd på oss. En bit in på eftermiddagen kniper jag en abborre på drygt kilot, närmare bestämt 1,26 kilo. En riktigt fin fisk!

abborre-ismete

Vi fortsätter och vi får någon abborre då och då. Men senare under eftermiddagen, inpå kvällen, klockan var nog strax efter 18 – då kommer det magiska hugget. Rickard springer till ett av sina spön som har fällt. En perfekt abborre på 50 cm lång och 1,84 kilo landas och fotograferas. Rickard skakar och en drömfisk är fångad. En riktig mäktig fisk! Denna romstinna abborre fick som alla andra gå tillbaka för att fortsätta med sitt!

Westin Great Heron 22 gr - Pickled Sardine

Westin Great Heron 22 gr - Pickled Sardine

SE I WEBBUTIKEN

Buster Jerk Shallow Runner 15 cm - Hot Baitfish

Buster Jerk Shallow Runner 15 cm - Hot Baitfish

SE I WEBBUTIKEN

J:Pod BIG Trollingplugg 10,8 cm - Papegoj 4

J:Pod BIG Trollingplugg 10,8 cm - Papegoj 4

SE I WEBBUTIKEN