Mieko Fiskeblogg – Fiske och Fisketips
Allt till isfiske
www.miekofishing.se/isfiske
Hitta nya pimpelprylar på Miekofishing!
Allt till havsfiske
www.miekofishing.se/havsfiske
Köp ny havsfiskeutrustning på Miekofishing!

Ismetegädda på 13,3 kg

Fiske » Fiske i Norrland » Ismetegädda på 13,3 kg

ÄNTLIGEN så kom fisken som jag så länge har jagat efter. En gädda över 12 kg! Dessutom klev den inte bara över 12-kilosstrecket, utan även över 13 kg…. Read More »

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta inlägget!
Loading...

ÄNTLIGEN så kom fisken som jag så länge har jagat efter. En gädda över 12 kg! Dessutom klev den inte bara över 12-kilosstrecket, utan även över 13 kg. Vi hade otroligt segt fiske under dagen. Rickard fick ganska tidigt ett hugg och en snipa som han tappade strax under iskanten. Nästa gång var det på mitt spö som det fällde. Vi stod och pratade om bilar, skotrar och båtar, då jag helt plötsligt märker att det har fällt på ett av spöna längre bort. Springer dit och sätter mothugget perfekt. Känner ganska snabbt om att det rör sig om en bättre fisk. Men att den skulle vara såhär stor, det vågade jag inte gissa på.

Tunga huvudskak och en liten kort rusning, sedan dyker denna massiva koskalle upp igenom 250mm-hålet. Helt plötsligt upplevs inte hålet som stort längre. Direkt jag landar gäddan inser jag att det rör sig om ett personbästa. Lyfter upp halva gäddan för att försäkra mig om att det inte är en slips som efterträder skallen. Allt ser bra ut och jag säger till Rickard att det måste vara 12+ och då också personbästa!

Rickard hämtar pulkan som vi fyller upp med vatten för att hantera gäddan så bra som möjligt. Med pulkan slipper man stressa och fisken mår bra. Under tiden håller jag gäddan i ett stabilt gälgrepp i hålet. Vi väger fisken till hela 13,3 kilo och 124 cm lång! Glädjen är obeskrivlig och jag vill nästan fälla tårar. Så många riktade timmar och mycket slit bakom denna fisk, som tillslut, ligger i min famn och allt är alldeles underbart!

Savage Gear 3D Hard Eel Tail Bait 17 cm - Dirty Roach

Savage Gear 3D Hard Eel Tail Bait 17 cm - Dirty Roach

SE I WEBBUTIKEN

Savage Gear 3D Horny Herring 80 13g - Red & Black

Savage Gear 3D Horny Herring 80 13g - Red & Black

SE I WEBBUTIKEN

Savage Gear Black Bass Pro Pack Kit Jiggpaket

Savage Gear Black Bass Pro Pack Kit Jiggpaket

SE I WEBBUTIKEN