Mieko Fiskeblogg – Fiske och Fisketips
Allt till havsfiske
www.miekofishing.se/havsfiske
Köp ny havsfiskeutrustning på Miekofishing!
Allt till isfiske
www.miekofishing.se/isfiske
Hitta nya pimpelprylar på Miekofishing!

Johnny testar Mieko Predator

Fiske » Fiske i Norrland » Johnny testar Mieko Predator

Mieko Predator jigg är ett bete som kan fiskas på många olika sett och tillsammans med Mieko Predator jighead är betet rent av livsfarligt, och det finns inte många… Read More »

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta inlägget!
Loading...

Mieko Predator jigg är ett bete som kan fiskas på många olika sett och tillsammans med Mieko Predator jighead är betet rent av livsfarligt, och det finns inte många gäddor som kan motstå. Med Mieko Predator jigg kan man spinnfiska både snabbt och långsamt, jiggfiska, vertikalfiska, trolla, ja det är nog helt enkelt bara din egen fantasi som kan sätta gränserna. Mieko Predator jigg finns som shadjigg, curlytail, fin-s och även med spinner tail. Jiggen har en hög rygg för att ge siluetten av en betesfisk och finns i en hel uppsjö olika färger.

I sommar har jag mestadels fiskat efter gädda och jag har nött på med just Mieko Predatorjiggar lite extra mycket efter det också gav resultat. En dag när jag fick sluta tidigare från skolan så skyndade jag mig iväg till älven för att göra ett försök på att få en stor gädda. Och det dröjde inte länge tills det bara tog tvärstopp när en finare gädda högg. Efter en bra kamp mot gäddan kunde jag landa den för att sedan väga och mäta den, samt ta ett snabbt foto innan den fick simma tillbaka till sitt rätta element. Det var största gäddan jag fått hitills i år på Miekojiggarna, och det var en madam i otroligt fin kondition. Gäddan klippte en Mieko Predator Tail i färgen norrsken. Den vägde 8,7 kg och var endast 94 cm lång.

gaddan

En annan dag när jag fiskade så var fisket riktigt segt och jag hade inte haft ett enda hugg på jättelänge. Jag plöjde igenom hela beteslådan och gäddorna högg verkligen inte på någonting. Då kände jag att nu måste jag prova något nytt. Jag funderade en stund och sen slog det mig. Jag tog lös spinner tail bladet från min Predator spinner tail och skruvade sedan in det längst bak på min Predator shad i själva paddeln. När jag sedan skulle prova gången på betet så humpade jag ut det 3 m i vattnet och 1 m från land så sa det PANG. En gädda på cirka 5 kg tog nu mitt bete stenhårt. Den dagen hade jag inte haft ett enda hugg och nu räckte det med ett enda kast med min nu förbättrade Mieko predator jigg. Det här var ingen tillfällighet för det hände samma sak ett flertal gånger under sommaren. Betet fick en helt otroligt fin gång och kombinationen av paddeln och det blänkande spinnertail bladet blir svårslaget!

mieko
Gäddorna kunde bara inte låta bli min Mieko Predator shad med spinnertail.

Så för er som satsar på storgäddan så rekommenderar jag er att prova Mieko Predator jiggar för dem är verkligen grymma. Och är fisket segt så prova experimentera lite med jiggarna för det ger oftast resultat.

Wiggler Prisma Viking Herring, 18g, Regnbåge

Wiggler Prisma Viking Herring, 18g, Regnbåge

SE I WEBBUTIKEN

Flugkast Komplett Våtfluga dubbelkrok 2

Flugkast Komplett Våtfluga dubbelkrok 2

SE I WEBBUTIKEN

Savage Gear 3D Spin Kick Frog 22 gr - Green

Savage Gear 3D Spin Kick Frog 22 gr - Green

SE I WEBBUTIKEN