Mieko Fiskeblogg – Fiske och Fisketips
Allt till havsfiske
www.miekofishing.se/havsfiske
Köp ny havsfiskeutrustning på Miekofishing!
Allt till isfiske
www.miekofishing.se/isfiske
Hitta nya pimpelprylar på Miekofishing!

Kallt artfiske

Fiske » Havsfiske » Kallt artfiske

Trotts bitande kyla och allt säger emot för att åka ut till havs i jakt på gyltorna så va valet glasklart när vädret visade 2-3 M/S hela dagen!

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta inlägget!
Loading...

När alarmet ringer så är det becksvart ute och det ligger ett tjockt lager frost över exakt allt. Jag får en rysning när jag tänker vad vi snart skall göra, åka ut till dom sista skären innan öppet hav i november i en liten båt när minusgraderna biter i kinderna så slår en tanke vad fan håller man på med.. När båten ligger i havet fullt utrustad med onödigt mycket utrustning så väntade cirka 40 mins körning innan fisket kunde starta.

Väl på plats så tog det cirka 4 min innan första hugget, vilket visade sig var en efterlängtad art! glädjeskrik hörs över hela västkusten över den lilla paddtorsken. Timmarna flöt på med fisk på löpande band av alla olika arter, berggyltorna va inte riktigt i stöten iallafall inte dom större, där emot var blågyltorna på sitt bästa humör och hugg konstant.

Några timmar senare i båten så bestämde vi oss för att gå i land på hamneskär för att sträcka på bena och försöka få tillbaka känslan i fingrar och tår. Väl i land passar vi på att slänga med ett gäng strand sniglar som sitter mycket bättre på kroken än räkor. Att fiska med agn som lossnar efter ett nafs i minusgrader är inget roligt fiska med vantar är omöjligt när man får fisk eller botten nästan hela tiden och måste knyta om eller bli blöt. En stund in på eftermiddagen så får Snubben ett bastant hugg på snigel och börjar mata ut meter efter meter på rullen, vi kollar på varan och undrar vad som har inhalerat hans 3 sniglar på en storlek 6 krok, en hård fight senare ser vi något långt vitt där nere och till våran förvåning en fin pigghaj på 4,3 kg som får friheten tillbaka efter ett par snabba pb foton!

Dagen slutade otroligt med cirka 30 blågyltor, 15-20 berggyltor. Under dagen landade vi 13 olika arter.

//Albin Vegas Martinsson

Tävlingsbidraget insänt av:

Albin Vegas Martinsson

Wolf Tail Shallow 23 cm - Firetiger

Wolf Tail Shallow 23 cm - Firetiger

SE I WEBBUTIKEN

J:Pod BIG Trollingplugg 10,8 cm - Silver Krom 6

J:Pod BIG Trollingplugg 10,8 cm - Silver Krom 6

SE I WEBBUTIKEN

J:Pod BIG Trollingplugg 10,8 cm - Frog 1

J:Pod BIG Trollingplugg 10,8 cm - Frog 1

SE I WEBBUTIKEN