Mieko Fiskeblogg – Fiske och Fisketips
Allt till havsfiske
www.miekofishing.se/havsfiske
Köp ny havsfiskeutrustning på Miekofishing!
Allt till isfiske
www.miekofishing.se/isfiske
Hitta nya pimpelprylar på Miekofishing!

Kanadaröding på Headbanger

Fiske » Fiske i Norrland » Kanadaröding på Headbanger

Den senaste tiden har jag helt snöat in på arten kanadaröding har fast bestämt mig att lära mig hur fisken fungerar och framförallt hur jag ska gå tillväga… Read More »

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta inlägget!
Loading...

Den senaste tiden har jag helt snöat in på arten kanadaröding har fast bestämt mig att lära mig hur fisken fungerar och framförallt hur jag ska gå tillväga för att fånga ett stort exemplar. Jag har börjat från scratch och försöker lära mig så mycket som möjligt av egna erfarenheter och använda mig av det ”fisketänk” som man har från övriga arter, som exempelvis gäddan. Det jag har konstanterat hittills är att kanadarödingen är en mycket klurig fisk och har inte riktigt samma beteende som de har i Kanada. Fisket är svårt att det är inte så lätt som man kan tro att knäcka koden och bara fiska in sig efter de stora. Men för varje timme som man lagt ner på fisket så går det sakta men säkert framåt. Så nu har äntligen lite större fiskar börjat komma upp!

Ett bete som jag har tänkt borde vara riktigt bra för stor kanadaröding är Headbanger. Ett gäddbete (inte allt för stort) som har ett oregelbundet rörelsemönster som vanligtvis går hem hos olika typer av salmonider, såsom kanadarödingen. Om det är ett effektivt kanadarödingbete vågar jag inte alls uttala mig om. Men jag har nu gett det lite tid och den har faktiskt fungerat! Fisken nedan togs på en nedblyad Headbanger Tail i färgen Rusty Perch.

Även min kamrat Jens lyckades få en riktigt fin kanadick. Däremot på ett mer vanligt bete för ädelfisk, nämligen den så populära trollingskeden Kapraali.

Cobbs Attitude Shad, 18 cm - Perch

Cobbs Attitude Shad, 18 cm - Perch

SE I WEBBUTIKEN

Savage Gear 3D Spin Kick Frog 22 gr - Green

Savage Gear 3D Spin Kick Frog 22 gr - Green

SE I WEBBUTIKEN

Lidmans Långedrag Släp 1:an - Koppar/Silver/Guld

Lidmans Långedrag Släp 1:an - Koppar/Silver/Guld

SE I WEBBUTIKEN