Mieko Fiskeblogg – Fiske och Fisketips
Allt till havsfiske
www.miekofishing.se/havsfiske
Köp ny havsfiskeutrustning på Miekofishing!
Allt till isfiske
www.miekofishing.se/isfiske
Hitta nya pimpelprylar på Miekofishing!

Kilosabborrar

Fiske » Abborrfiske » Kilosabborrar

Jag och min kära dotter smet iväg på en snabbt eftermiddagspass, hon har blivit en riktig klippa på abborrfiske och har tidigare dragit 2st över kilosgränsen. Fisket denna… Read More »

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta inlägget!
Loading...

Jag och min kära dotter smet iväg på en snabbt eftermiddagspass, hon har blivit en riktig klippa på abborrfiske och har tidigare dragit 2st över kilosgränsen.

Fisket denna dag började inte så bra som vi tänkt oss och efter ett tag så började Ida fråga om vi inte skulle ge oss. Övertalade henne om att ta ett snabbt stopp på vägen hem.
Såg en massa fisk i rörelse på det nya stället och snabbt stod ida med böjt spö, tyvärr ”bara” en felkrokad brax men Ida skrattade och tyckte det var roligt. Hjälpte henne att snabbt kroka av fisken och hann precis börja fiska själv när hon ropar att hon har en till. När jag tittar dit ser jag i ytan en riktigt fin abborre och skyndar mig fram för att landa ett nytt PB till Ida, 1180g (tidigare 1150g). Nu vände snabbt fiskesuget och Ida frågade istället om vi kunde stanna en stund till, vilket inte var mig emot…

Ida felkrokade nån brax till innan det äntligen var min tur att bända kilosabborre. Min var något mindre än Idas och drog vågen till 1140g och det fick jag höra mer än en gång ☺.

Innan vi gav oss drog hon upp sin 4:e abborre över kilot.

Tänkte snabbt bara skriva lite om utrustningen vi använder.

Ida har ”tjatat” till sig ett Ryobi Pink Lady 6,6-fot 5-12g som är ett lätt och skönt spö, perfekt för dom yngre fiskarna. Ida ger det 2 tummar upp!
Själv fiskar jag med ett FKP Draugen D4 6-fot 8-26g. Bytte upp mig förra året från ett mjukare ul-spö och det har jag inte ångrat en sekund. Upplever att mothuggen sitter mkt bättre än tidigare och det känns inte för styvt, som jag var lite orolig för, när man drillar mindre fisk.
Vi fiskar oftast vanligt traditionellt jiggfiske och valet faller oftast på en 3-tums Relax-jigg som sitter riggad på en 10g skalle.

(Bilden är som ni ser på min borre. Ida ville inte synas på nätet denna gång.)

Tävlingsbidraget insänt av:

Björn Larsson

Strike Pro Guppie 13,5 cm - Sparkle Pony

Strike Pro Guppie 13,5 cm - Sparkle Pony

SE I WEBBUTIKEN

Savage Gear 3D Jumping Frog 22 gr - Green

Savage Gear 3D Jumping Frog 22 gr - Green

SE I WEBBUTIKEN

Flugkast Våtfluga 1 dubbelkrok

Flugkast Våtfluga 1 dubbelkrok

SE I WEBBUTIKEN