Mieko Fiskeblogg – Fiske och Fisketips
Allt till isfiske
www.miekofishing.se/isfiske
Hitta nya pimpelprylar på Miekofishing!
Allt till havsfiske
www.miekofishing.se/havsfiske
Köp ny havsfiskeutrustning på Miekofishing!

Krok i handen & 10+ gädda

Fiske » Fiske i Norrland » Krok i handen & 10+ gädda

Perfekt gäddväder, åtta grader i luften, gråmulet med sydvästlig vind och vattnet har börjat kylas av rejält, höstens pastellfärgade löv ligger sedan länge och multnar på marken, det… Read More »

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 1Röster medel: 4,00 av 5
Loading...

Perfekt gäddväder, åtta grader i luften, gråmulet med sydvästlig vind och vattnet har börjat kylas av rejält, höstens pastellfärgade löv ligger sedan länge och multnar på marken, det är senhöst i Norrbotten.

I regel så försöker jag alltid drilla fisken så hårt jag kan, när det är dags att landa fisken så tar jag oftast ett bra gälgrepp på mina större fiskar, krokar av och sedan får de ligga i håven i vattnet, medans jag förbereder mätning samt en eventuell vägning om jag tror den är nära en 10+, mellan mätning och foto så får fisken ligga i håven för att sedan få simma tillbaka efter att den fått återhämta sig.

Denna höstdag startade bra med en gädda kring åtta kilo. Efter någon timmes gnuggande så sökte jag mig till en kant som bottnar kring sju meter och ekolodet visade ett fint betesstim, jag började vertikalfiska med en Mieko predator i färgen blodmört i utkanten av stimmet och hade cirka 3-4 meters utsläpp mellan spötoppen och betet. PANG! Trots tilltagen broms så var det fisken som bestämde, rullen tjöt och min lilla aluminiumbåt gick bakom som om den var av frigolit.

När jag får upp fisken till ytan så är ingen tvekan om att den är 10+, Gäddan har ett fult snedbett och den sitter krokad långt ut på käken med shaden och tailkroken hängade löst utanför gapet, jag utesluter mitt sedvanliga gälgrepp för risken är stor att även jag sitter krokad tillsammans med en arg 10+ gädda.

Fru Snedbett håvas och självfallet så trasslar de stora krokarna in sig i nätet, för att få lös gäddan och krokarna ur håven så måste jag ta in allt i båten, jag säkrar gäddan i båten med ett gälgrepp och då händer det som inte får hända. Gäddan vrider sig i mitt grepp och jag får tailkroken rakt igenom tummen i höjd med knogen närmast handen och fru Snebett fortfarande fast på kroken. Jag tror mitt skrik fortfarande kan höras som eko någonstans. När jag försöker få fram kniven för att skära loss kroken så vältrar sig fru Snedbett igen och kroken dras ut samma väg som den gick in. Allt slutade väl för Snebett, hon simmar ännu.

På min hand har jag två ärr som påminner mig mötet med Snebett, 116cm och 10,85 kg.

Pirre Rynbäck – Mieko Family

Strike Pro Perch Pop 7 cm - Blue Silver OB

Strike Pro Perch Pop 7 cm - Blue Silver OB

SE I WEBBUTIKEN

J:Pod Trollingplugg 10 cm - Pärlemor 2

J:Pod Trollingplugg 10 cm - Pärlemor 2

SE I WEBBUTIKEN

Westin Great Heron 18 gr - Copper Mine

Westin Great Heron 18 gr - Copper Mine

SE I WEBBUTIKEN