Mieko Fiskeblogg – Fiske och Fisketips
Allt till isfiske
www.miekofishing.se/isfiske
Hitta nya pimpelprylar på Miekofishing!
Allt till havsfiske
www.miekofishing.se/havsfiske
Köp ny havsfiskeutrustning på Miekofishing!

Kul med vertikalgäddor

Fiske » Gäddfiske » Kul med vertikalgäddor

Kom ut rätt sent igår efter att ha fått ryggskott på morgonen. Några akrobatiska övningar gjorde susen och jag lyckades leta rätt på alla prylar och lasta på… Read More »

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta inlägget!
Loading...

Kom ut rätt sent igår efter att ha fått ryggskott på morgonen. Några akrobatiska övningar gjorde susen och jag lyckades leta rätt på alla prylar och lasta på båten utan att ryggen gick av.

Började med att köra ut två flötestrollingstackel på paravanerna, en på 6 meter och den andre på 10. Tänkte att jag kör precis i djupbranten på sjön, där det brukar samlas mycket betesfisk när temperaturen ligger på ca 10 grader i vattnet. Han precis köra ut den andre då det högg på den första. Tappade den fisken men tänkte att det bådade gott. Hände inte så mycket mer på ca en timme så jag gjorde i ordning en jigg och körde den under båten. Körde i ca 0,6 knop så jag såg jiggen på lodet hela tiden. Det intressanta vara att då jag hade jiggen på ca 7 meter kunde jag se stora ekon komma ända nedifrån 11-12 meter och kika på jiggen för att sedan vända. Prövade att byta jiggar men gäddorna verkade oerhört försiktiga idag. Hade flera hugg på paravanerna och tappade en hel del fisk, några lyckades jag landa men de satt ganska dåligt allihopa.

Då jag efter någon timme sitter i helt andra tankar märker jag att det blir slaklina i spöt jag håller i med jiggen. Vevar in och sätter ett mothugg, känns som en hyfsad fisk. Den strider på ganska friskt och jag trodde den skulle vara större än vad det visade sig.

Detta fick bli dagens största på 107 cm. Riktigt roligt att den högg på jiggen också. Den jigg som verkade mest effektiv idag var Mieko Predator Shad 20 – IS, med Mieko Predator Jighead 175 gr – Svart/lys

Jessica Dolk – Miekofamily

Tävlingsbidraget insänt av:

Jessica Dolk

J:Pod BIG Trollingplugg 10,8 cm - Watermelon 20

J:Pod BIG Trollingplugg 10,8 cm - Watermelon 20

SE I WEBBUTIKEN

Headbanger Tail Flytande 23 cm - Firetiger

Headbanger Tail Flytande 23 cm - Firetiger

SE I WEBBUTIKEN

Tiny Buster Jerkbait 6,5 cm - Firetiger

Tiny Buster Jerkbait 6,5 cm - Firetiger

SE I WEBBUTIKEN