Mieko Fiskeblogg – Fiske och Fisketips
Allt till havsfiske
www.miekofishing.se/havsfiske
Köp ny havsfiskeutrustning på Miekofishing!
Allt till isfiske
www.miekofishing.se/isfiske
Hitta nya pimpelprylar på Miekofishing!

Midvintern – lakens årstid

Fiske » Fiske i Norrland » Midvintern – lakens årstid

Nu har den kallaste delen av vintern passerat. December och januari brukar vanligtvis vara de kallaste månaderna med mycket snöfall och en tid då man helst aktiverar sig… Read More »

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta inlägget!
Loading...

Nu har den kallaste delen av vintern passerat. December och januari brukar vanligtvis vara de kallaste månaderna med mycket snöfall och en tid då man helst aktiverar sig inomhus. I år har vintern däremot inte varit sig lik. Det har varierat kraftig. Under samma dygn kan det vara -20 för att sedan växla till plusgrader.

Den här årstiden när det är mörkt stora delar av dygnet brukar annat fiske inte vara så aktuellt. Man hinner knappt ut på isen innan det blir mörkt igen. Därför passar lakfisket in väldigt bra, som kan ske då det är mörkt.

Lakfisket brukar vara riktigt svårt om man inte vet exakt vart och när man ska fiska dem. Det finns verkligen inga regler vart man hittar dem. Jag har fiskat ganska mycket lake och har haft framgångsrikt fiske på många olika platser i olika förhållanden. Det är verkligen många koder som behövs knäckas här!

Fisket har inte alls gått som man hoppats på. Inga riktiga toppfiskar har fångats och fisket har varit trögt överlag. Säsongen är inte slut än, så förhoppningsvis kommer fler chanser att fånga storlaken. Toppfisken hittils fångades av Rickard och vägde in på 2,85 kg. Nedan ser ni bilder på några lakar.

J:Pod BIG Trollingplugg 10,8 cm - Silver Krom 6

J:Pod BIG Trollingplugg 10,8 cm - Silver Krom 6

SE I WEBBUTIKEN

Strike Pro Guppie Jr 11 cm - Glitter Pike

Strike Pro Guppie Jr 11 cm - Glitter Pike

SE I WEBBUTIKEN

Westin Great Heron 13 gr - Chopper Neo

Westin Great Heron 13 gr - Chopper Neo

SE I WEBBUTIKEN