Mieko Fiskeblogg – Fiske och Fisketips
Allt till isfiske
www.miekofishing.se/isfiske
Hitta nya pimpelprylar på Miekofishing!
Allt till havsfiske
www.miekofishing.se/havsfiske
Köp ny havsfiskeutrustning på Miekofishing!

Mieko Family’s årliga höstträff

Fiske » Fiske i Norrland » Mieko Family’s årliga höstträff

Fredag den 29/9 var det åter igen dags för miekofamilys årliga höst träff.  Planen var att fiska fredag, lördag och söndag och i år var det gös samt… Read More »

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta inlägget!
Loading...

Fredag den 29/9 var det åter igen dags för miekofamilys årliga höst träff.  Planen var att fiska fredag, lördag och söndag och i år var det gös samt gädda som stod på menyn.

Fredagen kom och det var jag, Pier, Markus och So som skulle sticka ut i jakten på dem stora. När vi kom ut på vattnet låg dimman som en tjock vägg över sjön och det gick knappt att se längre än 20 meter framför båten. Jag och Markus valde att börja med trolling medans Pier och So körde vertikal från deras båt. Vi riggade spöna och sedan bara lutade oss tillbaka i väntan på ett hugg. Men särskilt länge han vi inte ta det lugnt för efter bara ca 15 minuter kommer första hugget och det är på ett av mina spön som var riggat med en 23cm Westin jätte i färgen official roach. Efter en kort drillning landar Markus fisken åt mig som visar sig vara en gös på 3020g. Sjukt nöjd blev jag eftersom att det var min första gös någonsin.

Efter ytterligare 15minuters fiske hugger det igen på ett av mina spön denna gång på en blå/silvrig Swimwizz. Jag drillar in fisken och Markus gör åter igen en fläckfri landning åt mig. Lite smått förvånade är vi över att det även denna gång var en fin gös,  eftersom att det är mycket större chans att få gädda när man kör trolling i denna sjö. Efter vägning konstaterar vi att jag fått ett nytt personbästa på 3530g. Jag blev lika glad som ett litet barn på julafton och kunde knappt sluta le.

Vi fortsätter snurra på ca 10 meters djup men efter ytterligare en Timmes fiske har vi inte haft något mer hugg. Då säger Marcusså att vi provar köra in mot en grynna där det brukar stå gädda och just när det börjar bli grundare så hugger det på ett av mina spön igen. Det är ett lite hårdare hugg och jag ser att linan drar iväg med bra fart. Jag skyndar mig att ta spöet ur spöhållaren och sen börjar fajten. Det är inget snack om att det är en gädda som huggit då Fisken tar lite lina, gör ganska stora huvudskakningar och går djupt, vilket stora gäddor nästan alltid brukar göra. Under drillningen började gädda även simma rakt mot båten så jag var nästan helt säker på att den lossnat men då plötsligt blev det fart igen. Gäddan tjorvade även in sig i linan vid en annan paravan men trots det lyckades vi tillslut landa gäddan som var 106cm och 8,3kg. Helnöjd var jag och tänkte att bättre kan det knappast bli men så fel jag hade…

Nästa hugg kommer efter ca 45minuter och det är på mitt spö som var närmast båten, ladddat med en cisco kid. Fisken känns inte överdrivet stark och jag tänker att det är en 3kilos gädda, men när fisken kommer fram till båten så får vi se den här enorma gösen. Marcus nästan flyger fram till fören på båten för att hugga tag i håven och sedan bak igen för att säkert kunna håva fisken. Medans fisken ligger i håven och vi förbereder vägning, mätning hugger det på ett till av mina spön som är riggat med en swim wizz. När jag drillat in fisken halvvägs så sprätter den i ytan och jag får se den här stora rundade fenan som gösar har. Med den första gösen kvar i håven håvar Marcus även den här gösen samtidigt som han säger (vad är det som händer egentligen!!!) kanske det bästa dubbelhugget på gös i Norrbotten genom tiderna?? Vi fotografera, väger och mäter gösarna innan dem piggt simar tillbaka ner i det blå. Den första gösen väger 6350g och är 91cm dvs (supersize) och den andra just under på 5750g och 83cm vi ringer till dem andra och berättar vad som hänt och kort där efter möts vi upp för att äta lunch.

Dimman börjar lätta och fisket går segt och endast några snipor kommer upp, men mot slutet av dagen ser jag ett fint Echo som står på 5m djup rätt under båten. Vi hinner den bara köra 10m innan det smäller till stenhårt på ett av mina spön som fiskar rakt Baki båten och är det enda spö jag inte har paravan på. Fisken går tungt och djupt men är ingen drömfisk. Vi kan i alla fall efter en stund landa en fin gädda på 7730g

På kvällen far vi hem till So i siknäs och har det allmänt trevligt och äter gös middag  då Pier och So tog reda på några fina matfiskar under dagen. En riktig kanon dag om ni frågar mig, fast kanske inte riktigt lika bra om man frågar dem andra även om dem var glad för min skull. //Johnny Storelv

Westin Boss 12 gr - Valentines Silver

Westin Boss 12 gr - Valentines Silver

SE I WEBBUTIKEN

Lidmans Långedrag Neon-Facett - Svart

Lidmans Långedrag Neon-Facett - Svart

SE I WEBBUTIKEN

Savage Gear 3D Horny Herring 100 23g - Blue Silver

Savage Gear 3D Horny Herring 100 23g - Blue Silver

SE I WEBBUTIKEN