Mieko Fiskeblogg – Fiske och Fisketips
Allt till isfiske
www.miekofishing.se/isfiske
Hitta nya pimpelprylar på Miekofishing!
Allt till havsfiske
www.miekofishing.se/havsfiske
Köp ny havsfiskeutrustning på Miekofishing!

Mieko-träffen 2016

Fiske » Fiske i Norrland » Mieko-träffen 2016

Äntligen har hösten anlänt till Norrbotten och årets Mieko-träff stod för dörren. Alla vi som jobbar och samarbetar med Mieko Fishing träffas under en helg varje höst för… Read More »

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta inlägget!
Loading...

Äntligen har hösten anlänt till Norrbotten och årets Mieko-träff stod för dörren. Alla vi som jobbar och samarbetar med Mieko Fishing träffas under en helg varje höst för att tillsammans fiska gädda. Denna höst var inget undantag. Faktum är att jag tjuvstartade redan på fredagmorgonen innan jobbet. Jag var så taggad inför helgens gäddfiske, så jag begav mig ut på en snabbtur. Fisket var förvånadsvärt segt, men vad gör det när dagens första hugg stretar emot bra och visar sig vara en 10+are. Otroligt skön start på höstens gäddfiske. Gäddan tog på en flötestrollad stor mört.

gadda

På lördag morgon möttes vi alla duktiga fiskare vid vattnet som vi skulle fiska i. Ett väldigt stort vatten som verkligen kan behöva mycket tid. Kanon att testa dessa stora sjöar under Mieko-träffen, eftersom man är så pass många båtar. Jag och min vanliga båtkamrat Henrik hade redan innan bestämt vilket område som vi enligt kartan tyckte såg mest intressant ut. Vi snurrade runt i området hela dagen och det var otroligt segt. Vi fick inga hugg och såg ingen fisk på lodet heller. De andra båtarna som trollade plastbeten till skillnad mot våra flötestrollade betesfiskar, hade även de riktigt segt fiske. Men några gäddor petades ändå upp.

Helt plötsligt ser vi ett jätte-eko på ekolodet, just ovanför botten. Med hjälp av downscan-funktionen på enheten kunde vi avgöra att det såg ut att vara en riktigt stor fisk. Snabbt satte vi ut en waypoint på platsen och snurrade runt den under kommande timme. Inte långt senare går en jätte upp och klipper ena sidoparavanen. Det såg också ut att vara en rejäl gädda. Men sen sker det som inte får hända, det verkar som att linan har fastnat i gäddan, då både paravanen och flötet sjunker ner samtidigt. Henrik lyfter spöet och känner kontakt med gäddan, men tror att den fortfarande har linan i käften. Efter ett tag början gäddan gå och vi misstänker att den har hittat till mörten. Mothugget sitter klockrent och sedan går vi en aningen nervös kamp tillmötes. Den skavda linan måste hålla ett litet tag till! Vi ser fort att det handlar om en stor fisk, och väl i håven konstaterar vi att det borde vara en 10a, vilket stämmer bra! Skönt att vi tillslut fick fisken vi var ute efter. Detta var det enda hugget vi hade på hela tiden, snacka om att få rätt fisk!

henrik-gadda

På söndag var vi alla åter igen taggade på ett nytt vatten. Väl efter vi alla har trailat i båtarna tog det inte lång tid innan vi i min båt hade landat första gäddan. Vi råkade köra ett flötestrollingtackel i botten, så medan jag sträcker mig efter spöet så fastnar jag även i botten med mitt vertikalspö. I lite panik sträcker jag vertikalspöet till Henke som rycker loss det. Direkt efter smackar det såklart på en schysst gädda i allt kaos, medan jag drillar botten med flötestrollingspöet. Medan vi får ordning i båten får gäddan vila i håven. En riktigt bra vertikalgädda på 7,7 kg som fångades på en Mieko Predator Spinnertail i färgen IS.

spinnertail-gadda

Vi fortsätter att trolla runt på området som kändes helt klart hetast. Då och då högg det och snittstorleken var helt okej. Henke fick flera 6-kilos gäddor, medan jag själv tyvärr bommade två fina hugg. Vi nöter på under dagen och pratar med de andra som även dem har haft rätt segt fiske. Håkan och Mats hade däremot fångat en gädda på drygt 8 kilo på trolling.

Lite senare på eftermiddagen känns det som att fisket kommer igång och jag får flera hugg på vertikalfisket, tyvärr i fel storlek. Men då smäller det till på en av Henkes flötestrollade mörtar. Det är definitivt en bättre fisk. Den bjuder upp till en otroligt rolig fajt och drar ett par varv runt båten. Väl i håven ser vi att den är riktigt grov men alldeles för kort för att nå upp till gränsen. Gäddan väger 8,7 kilo och får avsluta vår fisksnåla men ändå lyckade helg.

henrik-gaddan

Jag vill tacka er alla som var med i helgen och gjorde den så bra som den var!

Wiggler Prisma Viking Herring, 18g, Silver/Blå

Wiggler Prisma Viking Herring, 18g, Silver/Blå

SE I WEBBUTIKEN

Wolf Tail Jr Shallow 16 cm - Firetiger

Wolf Tail Jr Shallow 16 cm - Firetiger

SE I WEBBUTIKEN

Westin Great Heron 22 gr - Pattegrisen

Westin Great Heron 22 gr - Pattegrisen

SE I WEBBUTIKEN