Mieko Fiskeblogg – Fiske och Fisketips
Allt till havsfiske
www.miekofishing.se/havsfiske
Köp ny havsfiskeutrustning på Miekofishing!
Allt till isfiske
www.miekofishing.se/isfiske
Hitta nya pimpelprylar på Miekofishing!

Motorguide

Fiske » Abborrfiske » Motorguide
Fkp Viblure

Motorguide Xi5 55lbs Har nyligen uppgraderat min båt med en ”splånkans” ny frontmonterad elmotor. En frontmonterad motor tycker jag förenklar livet på båten väldigt mycket. Framförallt tänker jag… Read More »

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta inlägget!
Loading...

Motorguide Xi5 55lbs

Har nyligen uppgraderat min båt med en ”splånkans” ny frontmonterad elmotor.

En frontmonterad motor tycker jag förenklar livet på båten väldigt mycket. Framförallt tänker jag på hur kursstabil båten blir när motorn drar fram båten istället för att skjuta på. Till exempel vid trollingfiske där den gör att man inte har några som helst problem att rigga ut spön eller drilla in fisk (även när man är själv) i blåsiga förhållanden där man med en aktermonterad motor i motvind snabbt gjort en ”piruett” så fort man släppt ratt/rorkult.

Även vid spinnfiske när du långsamt vill kasta av en het djupkant eller runt andra intressanta strukturer, tex. en grynna, då justerar du enkelt hastighet och kurs med hjälp av pedal eller fjärrkontroll och händerna blir lediga att fiska med…

Fkp Viblure

Ankringsfunktionen på Motorguide är perfekt, här levererade FKP-Viblure en fin abborre på en grynntopp

 

Har kör frontmonterat ett tag nu med en motor som man styr med fotpedal. Den har fyllt precis den funktion den skulle, men ända sen det började dyka upp motorer med GPS inmonterat så har jag varit våldsamt sugen att skaffa något liknande.

Skulle precis beställa mig en Minnkota Ipilot när Motorguide kom ut med sin nya modell, Motorguide Xi5 med Pinpoint Gps. Den skulle enligt uppgifter på internet vara tystare, snabbare och mer exakt så jag lugnade mig lite grann och väntade tills den skulle börja säljas i Sverige.

Nu har jag investerat och testat den rätt många gånger och jag kan inte annat än lovprisa denna modell! Precis som Motorguide gjort reklam för: tyst och exakt!

Jag har trollat med den efter gös och kan säga att det är sjukt skönt med autopilot där den håller riktning och hastighet trots vind och vågor.

Motorguide

Med hjälp av Motorguide kunde vi fiska av de hetaste områdena för gös och Markus tog nytt PB

 

Jag har testat ankringsfunktionen i strömmande vatten och i hård blåst och den har hittills uppfyllt alla mina önskningar på hur jag ville att denna funktion skulle fungera, riktigt nice med ”jog”-funktionen där man med en knapptryckning kan flytta ankringen 4fot åt höger/vänster eller fram/bak.

Längtar redan efter höstens gäddsatsningar där den ska få hjälpa mig flötestrolling och vertikalfiske!!

Nu är det bara börja spara till nästa stora investering: ett Lowrance HDS9, ekolod/plotter med touchskärm. Denna ska kopplas ihop med elmotorn för att få ut ännu mer grymma funktioner.

Läs mer om Motorguide elmotor.

 

Björn Larsson/Mieko Family

 

Fladen Maxximus Realistic Multijointed Jake 12 cm - Mört

Fladen Maxximus Realistic Multijointed Jake 12 cm - Mört

SE I WEBBUTIKEN

Tor-draget 15 gr - Silver/Koppar

Tor-draget 15 gr - Silver/Koppar

SE I WEBBUTIKEN

Westin Swim Jerk Sinking 12 cm - Dull Coward

Westin Swim Jerk Sinking 12 cm - Dull Coward

SE I WEBBUTIKEN