Mieko Fiskeblogg – Fiske och Fisketips
Allt till havsfiske
www.miekofishing.se/havsfiske
Köp ny havsfiskeutrustning på Miekofishing!
Allt till isfiske
www.miekofishing.se/isfiske
Hitta nya pimpelprylar på Miekofishing!

När man hittar nya platser i gamla vatten

Fiske » Fiske i Norrland » När man hittar nya platser i gamla vatten

Brorsan har bytt ekolod så han kan rita djupkartor, ofta så kör man till de ”vanliga” fiskeplatserna för att hinna fiska så mycket som möjligt när man väl kan… Read More »

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 3Röster medel: 5,00 av 5
Loading...

Brorsan har bytt ekolod så han kan rita djupkartor, ofta så kör man till de ”vanliga” fiskeplatserna för att hinna fiska så mycket som möjligt när man väl kan avsätta fisketid i vardagsstressen. Men det nya lodet så öppnar sig en ny värld, när man börjar få ihop bilderna till kartor från bottenstrukturer, nya djupbranter och hålor som man tidigare förbisett på det gamla ekolodet.

Vi avsatte en dag för att hitta nytt ställe då vårt tidigare fiske mest resulterat i smågösar, fisket startade segslitet med ett sökande och digitalt klottrande av botten strukturen, men plötsligt så hittade vi ett otroligt fint område där man absolut inte skulle hittat innan. Sakta men säkert ritade vi upp bottenstrukturen och plötsligt så fick jag en fullträff på mitt ekolod och HDI funktionen visade att det inte var sten där nere i det dunkla djupet, spöet var tacklat för vertikalfiske och jag hade nya vassa stingers på jiggen. Jag skränade stopp till broder kapten och han backade bak på ekot som solkart var storgös, på den jämna botten så såg jag ett ensamt eko och pricksköt ner på ovanligt djupt vatten mot vad jag är van att fiska på, direkt jiggen började närma sig ekot så såg jag fisken uppenbarat betet och mötte jiggen tre meter från botten, jag var för ”för” redo och gjorde ett hårt mothugg och kände hur fisken drog i jiggen men uppenbarligen missat stingern och fisken gick ned mot botten igen, samtidigt som jag börjar vara ful i munnen så tvärvänder fisken och hugger utan tvekan och mothugget sitter perfekt, direkt känner jag att detta är mer än vad jag är van vid när det gäller norrbottens gösar. Tanken är gädda och emellanåt gös. När jag landat fisken så får jag en härlig adrenalin urladdning som ger känslan som om benen var genomsyrade av gelé, bara av åsynen av fisken så visste jag att jag äntligen tangerat mitt pb på Gös!

DCIM113GOPRO

Samtidigt som jag håller på att kroka av fisken så lägger brorsan bort kameran och där är ett till stort eko! Nu börjar det ett fiske som vi aldrig trodde skulle vi skulle få uppleva i Norrbotten. Mitt pb blev en snabb dokumentation och i stressen så missade jag att måtta fisken. Gösen gjorde ett kraftfullt adjö med stjärtfenan i vattenytan och jag blev totalt ned stänkt som bara gösar gör när de återutsätts försiktigt. Fisket denna dag kommer jag leva länge på.


Flera gösar av finare modell gör en sportfiskare riktigt glad.

DCIM113GOPRO

Brorsan snabb dokumenterar vikten på en av sina gösar.

DCIM113GOPRO

Beten som gick bäst på detta pass var av mindre modell.

Westin Swim Jerk Sinking 12 cm - Concealed Fish+

Westin Swim Jerk Sinking 12 cm - Concealed Fish+

SE I WEBBUTIKEN

Buster Jerk Shallow Runner 15 cm - Golden Perch

Buster Jerk Shallow Runner 15 cm - Golden Perch

SE I WEBBUTIKEN

Savage Gear LB Pro 4Play Shad Kit 7,2cm Jiggpaket

Savage Gear LB Pro 4Play Shad Kit 7,2cm Jiggpaket

SE I WEBBUTIKEN