Mieko Fiskeblogg – Fiske och Fisketips
Allt till havsfiske
www.miekofishing.se/havsfiske
Köp ny havsfiskeutrustning på Miekofishing!
Allt till isfiske
www.miekofishing.se/isfiske
Hitta nya pimpelprylar på Miekofishing!

Premiärplussare

Fiske » Gäddfiske » Premiärplussare

Äntligen är hösten här och samtidigt som temperaturen sjunker ökar gäddsuget. Det där riktiga suget på att göra en rejäl satsning, ni vet vad jag pratar om. Tidigare… Read More »

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta inlägget!
Loading...

Äntligen är hösten här och samtidigt som temperaturen sjunker ökar gäddsuget. Det där riktiga suget på att göra en rejäl satsning, ni vet vad jag pratar om.

Tidigare i somras skedde en stor förändring i mitt liv och jag har haft lite svårt att ta mig ut men nu lagom till höstfisket är jag tillbaka och med i matchen igen. Jag har köpt en ny specialbyggt Tehri 465 med en 18Hk motor samt en Minn Kota I-pilot som jag hittills är jättenöjd med. Tyvärr hade jag lite otur med båtvagnen så jag fick gott vänta ett tag, tills nu i veckan då jag skaffade en ny.

Ny båt, ett nytt spö och ett för mig helt nytt vatten stod som dagens utmaning men det var en fantastiskt morgon med strålande sol och näst intill spegelblank sjö. Jag vet att detta inte betraktas som gäddväder av de flesta men jag har faktiskt mina bästa fisken under just dessa förhållandena. Gärna med ett lufttryck närmare 120 hPa.

Helt nytt vatten och eftersom sjön i mina ögon är gigantisk som ett hav (fiskar oftast små vatten) bestämde jag mig ganska snart för att köra lite trolling för att kolla lite djup och leta betesfisk. Låg på ca åtta meters djup då jag såg att det körde abborre längre ut på sjön, där är det 40 meter. Tänkte att jag trollar mig dit sen byter jag till ett jiggspö och kastar lite. Jag hinner komma ut på ungefär 17 meters djup då det fullkomligt skriker i en av rullarna, ungefär som vid ett bottennapp. Körde en liten wobbler oblyad så den gick på dryga tre meter, det var ingen tvivel vad det handlade om. I mothugget svarar en tung och aggressiv fisk i andra sidan av linan och pulsen höjs rejält. Efter en tuff fajt får jag äntligen upp henne till ytan och in i båten, 126 cm lång, 11650 gram tung. En fantastiskt vacker donna i hygglig kondition.

Kändes lite overkligt att min första gädda på det nya vattnet skulle vara en plussare men riktigt roligt att få inviga båten med en större fisk. Fortsatte fiska hela dagen med fortsatt gott resultat. Wobblern som kammade mest hugg var klart Miekos Sevigra 13 cm i guld.

Tävlingsbidraget insänt av:

Jessica Dolk

Wolf Tail Jr Shallow 16 cm - Parrot

Wolf Tail Jr Shallow 16 cm - Parrot

SE I WEBBUTIKEN

Fladen Spinning Frog 13 cm - Hot Yellow

Fladen Spinning Frog 13 cm - Hot Yellow

SE I WEBBUTIKEN

Westin Great Heron 13 gr - Rotten Lemon

Westin Great Heron 13 gr - Rotten Lemon

SE I WEBBUTIKEN