Mieko Fiskeblogg – Fiske och Fisketips
Allt till havsfiske
www.miekofishing.se/havsfiske
Köp ny havsfiskeutrustning på Miekofishing!
Allt till isfiske
www.miekofishing.se/isfiske
Hitta nya pimpelprylar på Miekofishing!

Regnbågspimpel i liten skogstjärn

Fiske » Mieko Family » Regnbågspimpel i liten skogstjärn

Vi passerade Råneå, Prästholm, Årbyn, Niemisel, Gunnarsbyn, Överstbyn och kommer till slut fram till den mycket lilla tjärnen. Vi köper fiskekort och går sedan ner på isen. Solen… Read More »

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta inlägget!
Loading...

Vi passerade Råneå, Prästholm, Årbyn, Niemisel, Gunnarsbyn, Överstbyn och kommer till slut fram till den mycket lilla tjärnen. Vi köper fiskekort och går sedan ner på isen. Solen lyser över den lilla tjärnen och man kan inte göra annat än att njuta. Vi var i god tid och det var över en timmen tills man fick börja fiska. Jag borrade två håll i isen, åt en smörgås och passade på att prata med lite folk. Nu med bara 15minuter kvar så var det fullt med folk på isen, säkert 90-120 personer på den mycket lilla tjärnen. Det började närma sig start och jag och pappa tog fram pimpelspöna och agnade på. Jag satte på räka och maggot på min Mormyska och pappa bara maggott på sin. Start skottet gick och smällen var så Hög så jag höll på skita ner mig. Han som sköt med sin älgstudsare stod väldigt när isen och det va därför smällen blev riktigt hög.

Alla släpper ner sin grejer i alla fall, jag släpper ner till botten vevar upp nått varv, lägger pimpelspöt lutande mot benet och pang!! Det dunkar till i spöet och jag gör ett snabbt mothugg. Fisken sitter fast och efter en kort drillning kan jag landa första fisken för dagen, en liten men vacker regnbåge.

Tacklet på bilden tycker jag är överlägset när det gäller pimpelfiske efter röding och regnbåge. Det ger nästan alltid fisk och funkar i dem flesta lägena. Man kan även köra med en enkel krok under dem här blänkena men jag upplever att Mormyska ger mer fisk.

Jag krokade snabbt av fisket, agnade på med bara maggott denna gång och släppte snabbt ner igen. Efter 2minuter hade jag inte känt nå mer och tävlings fiskare som jag är vill jag byta håll ofta när det inte nappar. Eftersom att jag inte hade med några egna räkor så bad jag nu om att få en till av farfar. Jag delade räka på två, agnade på mormyskan och byte sedan håll. Jag hinner bara släppa ner innan det dunkar till i spöet och 20sekunder senare landar jag andra fisken för dagen. På med ny räka, ner med grejerna i vattnet igen och sedan drar jag upp min tredje för dagen och alla inom loppet av 10 minuter. Efter det blir det segt fiske och allt mindre och mindre folk får fisk.

När det är så mycket folk som borrar och fiskar på en liten yta samtidigt blir fisken ofta skygga efter en liten stund. Efter att vi fiskat i 20minuter tar jag fram ett av mina varvspön som var laddat med enkel Mormyska.

Den här volfram Mormyskan från Asseri har jag fiskat med i 2år nu och den har verkligen blivit en av storfavoriterna när det gäller fiske med enkel Mormyska. Med denna fiskar jag både abborre, mört, röding och regnbåge med gott resultat.

Jag borrade mig nu närmare land, satte på en liten räka på mormyskan och släppte ner. Jag gungade lite med nappindikator så mormyskan rörde sig upp och ner och ganska snabbt var det en fisk som var och stötte till i betet. Efter 2-3stötar så gjorde jag ett lätt mothugg och krokade en regnbåge perfekt i överläppen. En liten stund senare byte jag hål igen och det gav nästan direkt femte fisken för dagen. Efter det nötte jag på 4h till utan ett ända hugg och kring 13:30 åkte jag och pappa hem nöjda och belåtna.

Buster Jerk Shallow Runner - C202 Hot Pike

Buster Jerk Shallow Runner - C202 Hot Pike

SE I WEBBUTIKEN

Jaxon Tronto Kustvobbler 30 gr - Svart/Grå

Jaxon Tronto Kustvobbler 30 gr - Svart/Grå

SE I WEBBUTIKEN

Darts Jiggmix Abborre - Twin Tail

Darts Jiggmix Abborre - Twin Tail

SE I WEBBUTIKEN