Mieko Fiskeblogg – Fiske och Fisketips
Allt till havsfiske
www.miekofishing.se/havsfiske
Köp ny havsfiskeutrustning på Miekofishing!
Allt till isfiske
www.miekofishing.se/isfiske
Hitta nya pimpelprylar på Miekofishing!

Röding på Mieko Kobra

Fiske » Fiske i Norrland » Röding på Mieko Kobra

Äntligen var det dags för den efterlängtade fjällresan. Jag och min tidigare arbetskollega Anton skulle bege oss upp till en rödingsjö som vi hade hört gott om. Fiskflyg… Read More »

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 1Röster medel: 5,00 av 5
Loading...

Äntligen var det dags för den efterlängtade fjällresan. Jag och min tidigare arbetskollega Anton skulle bege oss upp till en rödingsjö som vi hade hört gott om. Fiskflyg skulle ta oss med helikopter till den planerade sjön för en veckas rödingfiske.

Det började riktigt bra första kvällen då vi anlände till sjön. Vi begav oss direkt ut i flytringarna för att få oss någon matfisk. Det tog inte allt för länge innan jag fick en fin fisk på runt 7 hekto, fångad på långedrag, vilket är ett riktigt bra bete för röding. Trots att endast en fisk fångades första kvällen kändes allting bra och vi såg verkligen fram emot morgondagens fiske. Vi la oss i tältkåtan Finnmark, som är perfekt att bo i så här på fjället. Med en värmare till så bor man riktigt lyxigt och kan torka kläder och sova i mystemperatur på nätterna.

Nästa dag kom och vi började fiska. Fisket var riktigt segt, men till slut lyckades jag fånga en riktigt vacker röding som vägde in på ca 1,2 kg. Otroligt vilka vackra fiskar detta är.

roding-fjallen

kobra-spinnare-roding

Fisket fortsatte att vara segt under hela veckan. Typiskt rödingfiske! Vi provade allt! Men rödingen var otrolig kinkig och ville inte hugga. Det blev många paddlande timmar i flytringen på jakt efter rödingen. Näst sista dagen smackade det på rejält på min Kobra spinnare och jag gick en spännande fajt tillmötes. Dessa fjällrödingar är extremt starka och kämparvilliga fiskar, vilket gjorde inte upplevelsen sämre. Kvällssolen låg fint mellan fjälltopparna och lyste upp min drömröding med knallröd buk och fina färger i övrigt. Fisken vägde in på hela 1,8 kg och charmade både mig och Anton.

rodingfiske-i-fjallen

Sista dagen var ett faktum och Anton hade än inte fått någon röding. Trots detta höll han humöret uppe och nötte på. Hoppet hade inte lämnat honom än. Och så välförtjänt kom två rödingar på rad och jag fick höra ett glädjetjut över hela sjön. Jag lyckades fånga en röding varje dag, så man fick verkligen slita. Trots segt fiske hade vi en otrolig vecka med fantastisk miljö och fina minnen bevarade. Vill ni läsa mer om rödingfiske i fjällen?

rodingfiske

Sizmic Toad Green Pumpkin/Yellow 11 cm

Sizmic Toad Green Pumpkin/Yellow 11 cm

SE I WEBBUTIKEN

J:Pod BIG Trollingplugg 10,8 cm - UV Pärlemor 9

J:Pod BIG Trollingplugg 10,8 cm - UV Pärlemor 9

SE I WEBBUTIKEN

Westin Great Heron 22 gr - Pattegrisen

Westin Great Heron 22 gr - Pattegrisen

SE I WEBBUTIKEN