Mieko Fiskeblogg – Fiske och Fisketips
Allt till havsfiske
www.miekofishing.se/havsfiske
Köp ny havsfiskeutrustning på Miekofishing!
Allt till isfiske
www.miekofishing.se/isfiske
Hitta nya pimpelprylar på Miekofishing!

Rödingfiske i syd

Fiske » Mieko Family » Rödingfiske i syd

Vädret såg kanon ut och valet var att traila 2,5 timmar till Vättern för lite rödingsfiske. Kl halv 5 mötte jag upp min polare Johan Mild och vi… Read More »

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta inlägget!
Loading...

Vädret såg kanon ut och valet var att traila 2,5 timmar till Vättern för lite rödingsfiske. Kl halv 5 mötte jag upp min polare Johan Mild och vi begav oss mot Vättern med en glad och överpositiv inställning tack vare dom sista rapporterna som har rullat in dom sista veckorna.
Väl på plats vid 8-tiden så till våran besvikelse så var ekolodet näst intill tomt på fisk. Vi letade runt och hittade lite ekon här och där men inga större mängder av fisk någonstans. Timmarna gick och huggen uteblev. Humöret började sjunka och förhoppningarna blev allt lägre och lägre, men plötsligt ser jag ett rätt stadigt eko resa sig från botten för att möta min jigg nere på drygt 30 meter. Jag stannar pirken, gör ett snabbt ryck och sedan börjar tokveva uppåt och fiskens eko blir till slut ett med jiggen och plötsligt kommer det jag har längtat efter, ett hugg! Fisken är krokad och kommer snabbt upp till ytan och visar sig. Jag hinner se den så tydligt att jag uppskattar fisken till 3-4 kg men rödingen är inte trött och rusar snabbt och bestämt 25-30 meter ner till botten i rykande fart och kliver sedan av. Hela dagen och eftermiddagen fortsatt lika trögt med 1 röding och 1 öring landad. När allt känns tungt och alla båtar börjar bege sig hemåt så kommer mer och mer fisk in på ekolodet och huggsexan börjar, flera följen i varje släpp och huggen kommer tätt. Jag och Johan står med spöböj i solskenet och är helt lyriska över fisket som har startat och släpper alla andra tankar som normalt finns i en göteborgares huvud. Under 3 timmars fiske landade vi mellan 20-30 fisk. Majoriteten av fiskarna var över 2,5 kg och många runt 3 kg. Kvällen fortsatte med grymt race med nytt pers för mig men tyvärr hade vi en lång väg hem och va tvungna att bege oss väster ut..
Det som var effektivast under denna dag var solklart pirkar av olika slag men effektivast var Vargöpirken i silver men framför allt färgen sunset båda i 100mm/31gr. Hemtagningen var snabb oregelbunden med små stenhårda knyckar likt speed jigging efter sej. Jiggarna blev relativt ratade denna dag..
Det jag blev väldigt förvånad över var att Vargöpirken i färgen sunset gav bättre snittstorlek än den vanliga silverfärgade. När jag körde silver fick jag mer hugg, men snittet på fisken sjönk. Så fort jag bytte över till sunset så fick jag inte en fisk under 2,5 kg. Dock första gången jag testade sunset på röding så kan absolut inte dra några slutsatser.
//Albin Vegas Martinsson
Darts Bombaset Öring - Intermediate

Darts Bombaset Öring - Intermediate

SE I WEBBUTIKEN

Big Bandit Suspending - C038 Parrot

Big Bandit Suspending - C038 Parrot

SE I WEBBUTIKEN

Big Bandit Shallow Runner - CA06E Grey Shadow

Big Bandit Shallow Runner - CA06E Grey Shadow

SE I WEBBUTIKEN