Mieko Fiskeblogg – Fiske och Fisketips
Allt till havsfiske
www.miekofishing.se/havsfiske
Köp ny havsfiskeutrustning på Miekofishing!
Allt till isfiske
www.miekofishing.se/isfiske
Hitta nya pimpelprylar på Miekofishing!

Rödingpimpeläventyr i fjällen

Fiske » Fiske i Norrland » Rödingpimpeläventyr i fjällen

Pimpelfisket i fjällen under vårvintern är något som har fått en allt viktigare del i mitt fiske. Det är ofta väldigt skönt och vackert väder, isen är inte… Read More »

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta inlägget!
Loading...

Pimpelfisket i fjällen under vårvintern är något som har fått en allt viktigare del i mitt fiske. Det är ofta väldigt skönt och vackert väder, isen är inte lika extremt tjock som mitt i januari och fisket brukar vara riktigt bra när solen står högre och dagarna blir längre. Det är en härlig tid att vistas i fjällen och för mig och Markus har det blivit lite av en tradition att åka upp och pimpla harr på Påskhelgen. I år inföll den storhelgen dock väldigt tidigt så vi bestämde oss för att flytta fram äventyret till början av maj och pricka in Kristi himmelsfärdsdagen istället. Dessutom var siktet denna gång inställt på stor röding!
Med oss hade vi även Kristofer som hade sett fram emot en ordentlig fjälltur och var precis lika taggad som oss. Tidigt på torsdagsmorgonen började vi rulla upp mot fjällen för att ca tio timmar senare kliva av skotrarna mitt på den sjö som vi skulle spendera de kommande tre dygnen på. Vi bodde riktigt bekvämt i våran Helsport Finnmark tältkåta som vi slog upp direkt på isen för att ha nära till området vi ville fiska på. Perfekt när vi ville ta en kost paus och fly undan det snabbt växlande vädret i fjällen.
helsport-taltkata
Vi upplevde ett riktigt underbart fiske under de kommande dagarna med en medelvikt som skulle få de flesta pimpelfiskare att bli avundsjuka. Det kom upp några toppfiskar på upp emot nära 60 cm och stundtals kändes det som att rödingarna var riktigt på hugget. Vi hade speciellt ett tillfälle med riktigt magiskt fiske när solen tittade fram en längre stund mitt på dagen. Vi hade ätit lunch och tog oss åter ut till en het grynna som vi hade sett ut på satellitkartan. Under några hektiska minuter så hade vi säkert tio rödingar i området som simmade förbi våra hål när vi låg och kikpimplade. Det var Markus som först hade hittat platsen och innan jag och Kristoffer hade anslutit så fick Markus en riktigt vacker röding på drygt 1,2 kilo. Till en början var rödingarna ganska försiktiga men när även vi släppte ner våra blänken så triggades de något oerhört och började hugga som tokiga på allt vi släppte ner. Totalt landade vi sex stycken vackra rödingar på mellan 5 hekto och 1,2 kilo och tappade några, bland annat ett riktigt monster som Markus och Kristoffer uppskattade till lätt över 2 kilo baserat på hur de vi fick upp såg ut under vattnet. Tyvärr är det alltid de största som ska smita…
kikpimpel
Det här var ju min och Markus första riktiga fjällrödingtur och jag kan lugnt säga att det gav mersmak. Jag längtar redan till nästa år när man har nya spännande ställen att testa. Då kanske också den där gäckande tvåkilos rödingen inte simmar iväg segrande. Bäst att dubbelkolla linorna på alla pimpelspön till nästa år!
crankbait-roding
Jaxon XTR-G Abborrpopper 7 cm - Gul/Orange

Jaxon XTR-G Abborrpopper 7 cm - Gul/Orange

SE I WEBBUTIKEN

Savage Gear 3D Horny Herring 80 13g - Pink Flash

Savage Gear 3D Horny Herring 80 13g - Pink Flash

SE I WEBBUTIKEN

Flugkast Komplett Nattslända Torr

Flugkast Komplett Nattslända Torr

SE I WEBBUTIKEN