Mieko Fiskeblogg – Fiske och Fisketips
Allt till havsfiske
www.miekofishing.se/havsfiske
Köp ny havsfiskeutrustning på Miekofishing!
Allt till isfiske
www.miekofishing.se/isfiske
Hitta nya pimpelprylar på Miekofishing!

Segt ismete med fina fiskar

Fiske » Fiske i Norrland » Segt ismete med fina fiskar

I helgen körde jag och Mats 2-dagars fiske efter gädda. Det var såklart ismete som stod på schemat och vi hade förhoppningar på stor fisk. Första dagen hade… Read More »

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta inlägget!
Loading...

I helgen körde jag och Mats 2-dagars fiske efter gädda. Det var såklart ismete som stod på schemat och vi hade förhoppningar på stor fisk. Första dagen hade vi endast tre fäll, men det var bara större fisk i farten. Första fället kom först på eftermiddagen och var definitivt en bättre gädda som lossnade strax under hålet. Mats, som har fångat många stora gäddor på isen, var nästan övertygad om att det rörde sig om en gädda över 10 kilo. Det är alltid svårt att säga, men absolut minst 7 kg.

Lite senare fick Mats plåster på såren genom en otroligt lång fisk, på hela 117 cm, som tyvärr vägdes in på blygsamma 8,22 kilo. En gädda som kunde ha varit riktigt bra om den haft god kondis.

Dagens tredje fäll tog i skymningen, strax innan vi tänkte börja plocka ihop prylarna. Nu var det äntligen min tur, och även denna gädda visar sig vara av finare format. Strax under 7 kilo och i fin kondis!

Dag 2 är fisket också segt, men dagens första fäll kommer åtminstone innan lunch. Ganska fort efter att jag har gjort mothugg så känner jag att det rör sig om en bättre fisk. När den gång på gång kör fast under iskanten förstår jag att den kan vara riktigt bra. Upp i hålet kommer en riktigt fin fisk, grym kondis, men ser tyvärr kort ut. Den når inte riktigt hela vägen till 10-gränsen, men 9,78 kg på 106 cm.

Dagen fortlöper med få fäll, men samtliga fiskar ligger på 4-5 kilo. Det var verkligen inga snipor som jagade idag.

Darts Bottenmete Regnbåge 30 gr

Darts Bottenmete Regnbåge 30 gr

SE I WEBBUTIKEN

Darts Jiggmix Abborre - Curly Fat Tail

Darts Jiggmix Abborre - Curly Fat Tail

SE I WEBBUTIKEN

Buster Jerk Shallow Runner 15 cm - Firetiger

Buster Jerk Shallow Runner 15 cm - Firetiger

SE I WEBBUTIKEN