Mieko Fiskeblogg – Fiske och Fisketips
Allt till havsfiske
www.miekofishing.se/havsfiske
Köp ny havsfiskeutrustning på Miekofishing!
Allt till isfiske
www.miekofishing.se/isfiske
Hitta nya pimpelprylar på Miekofishing!

Semesterfiske i fjällen

Fiske » Fiske i Norrland » Semesterfiske i fjällen

Det är sällan jag har upplevt en sommar med så mycket fjällfiske som i år. Semestern inföll för ovanlighetens skull på de 4 veckorna med sommarens bästa väder… Read More »

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta inlägget!
Loading...

Det är sällan jag har upplevt en sommar med så mycket fjällfiske som i år. Semestern inföll för ovanlighetens skull på de 4 veckorna med sommarens bästa väder och jag och Petra hade planerat in massor av fiske!

edit-9956

Vi startade redan semesterns första dag och vandrade med blytunga ryggsäckar upp till en liten sjö full med vackra och huggvilliga öringar. Med oss hade vi förutom det nödvändiga för att överleva också flytringarna och massor av spinn och flugutrustning. Min ryggsäck vägde in på stadiga 35 kilo och det kändes verkligen i hela kroppen efteråt. Belöningen efter allt slit var dock värd varje smärtsamt kliv på vägen dit! För det dröjde inte länge innan de första öringarna hade landats och de verkade hugga på allt vi provade. Stora nattsländor funkade ypperligt på fluga och med små wobbler som Mieko Pesa och
även skeddrag så kom vi åt öringen oavsett väder. Det gick sällan någon lång stund mellan fiskarna och de flesta låg på mellan 5 och 8 hekto. Det var helt enkelt en perfekt start på en riktigt bra semester!

edit-0208

Efter denna ganska mödosamma tur så vilade vi upp oss i några dagar inför en lite längre fjällvandring som vi hade planerat. Under tiden passade vi på att göra små dagsturer till olika trevliga strömsträckor och hade ett väldigt trevligt fiske. Det mest minnesvärda var en riktigt solig och skön dag då vi hade bland det bästa öringfisket jag har varit med om. Vi besökte en plats vi hade fiskat på några dagar tidigare utan någon större framgång och startade med att tända en brasa och värma på lite mat, koka kaffe och ta det lugnt i värmen. Efter en skön start så bestämmer jag mig för att blöta en stor svart muddler i en hölja nedanför en kort fors och belönades snabbt med en riktigt grov öring på runt 7 hekto. Efter den fisken insåg vi snabbt att det just denna dag verkade stå öring bakom i stort sett varje sten. Efter dagens slut kunde vi summera runt 10 öringar med de fem största på mellan 1 och 1,5 kilo. Den här dagen regerade verkligen Mieko Pesa i färgen Hjortron som stod för majoriteten av de stora öringarna och dessutom dagens kanske största som tyvärr gick loss precis innan vi begav oss hemåt. Pesan var det bete som kastade nog långt för att med precision träffa alla hela ståndplatser och
dessutom så hämmades inte dess gång av starka sidoströmmar eller ens när den fiskas med strömmen
efter ett kast uppströms i en hölja. Detta gav snabbt utdelning!

edit-21

Westin Great Heron 18 gr - Chickenpox

Westin Great Heron 18 gr - Chickenpox

SE I WEBBUTIKEN

Buster Jerk 15 cm - Lazer Smelt

Buster Jerk 15 cm - Lazer Smelt

SE I WEBBUTIKEN

J:Pod Trollingplugg 10 cm - Watermelon 20

J:Pod Trollingplugg 10 cm - Watermelon 20

SE I WEBBUTIKEN