Mieko Fiskeblogg – Fiske och Fisketips
Allt till havsfiske
www.miekofishing.se/havsfiske
Köp ny havsfiskeutrustning på Miekofishing!
Allt till isfiske
www.miekofishing.se/isfiske
Hitta nya pimpelprylar på Miekofishing!

Social Map och Insight Genesis

Fiske » Produkter » Social Map och Insight Genesis

Vad är Social Map Social Map är en funktion som jag gick igång på när jag fick utvärdera den ett litet tag innan lansering. Det går alltså ut… Read More »

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta inlägget!
Loading...

Vad är Social Map

Social Map är en funktion som jag gick igång på när jag fick utvärdera den ett litet tag innan lansering. Det går alltså ut på att du delar kartor med alla som har ett Insight Genesis Premium account. Om DU vill, självklart. Ponera att du på semestern kommer till en sjö i Marks Kommun som heter Östra Öresjön. Du har med dig ditt Lowrance, simrad eller B&G ekolod och är har ett Insight Genesis Premium Account. DÅ kan du enkelt kolla om sjön finns loggad utav andra som har IG.

socialmap2socialmap

 

Gå till https://insightstore.navico.com och öppna upp en karta. Nu skall du klicka på knappen i menyn som heter Social map. Då öppnas ett nytt fönster (viktigt att du inte blockerar Pop-Up fönster) där du enkelt kan leta upp området du befinner dig på. När du väl ”hittat dig själv” så ser du om sjöarna runt omkring dig är markerade med en blå fylld cirkel. Om så är fallet så är sjön loggad, antingen helt eller delvis. Du kan nu välja att ladda ner denna filen. Välj vad du vill ha för avståndsintervall på konturlinjerna, vilket av ditt/dina registrerade ekolod du vill ha kartan till och tryck på download så genererar Insight Genesis automatiskt en karta som du får ner till din dator.

socialmap3

 

Hur installerar man en karta från Insight Genesis på sitt ekolod?

Det är lätt som en plätt. Filen du har fått ner slutar på .exe och denna fil kopierar du över till ett sd-kort där du vill att kartan skall ligga. När den väl ligger där så extraherar du den på kortet genom att dubbelklicka på den. Jag föreslår att du använder ett tomt kort så att ingen gammal data hänger med. När filen är extraherad så tar du bort .exe filen. När kortet sitter i ditt ekolod så har du kartan där. Enkelt va ? Det behöver inte vara svårare!

 

Kör så det skvätter!

mvh

Robbo

 

Kinetic Öring Skeddrag 9 gr - Insjö/Älv

Kinetic Öring Skeddrag 9 gr - Insjö/Älv

SE I WEBBUTIKEN

Headbanger Tail Extrasvans - Red

Headbanger Tail Extrasvans - Red

SE I WEBBUTIKEN

Buster Jerk Saltwater 15 cm - C544V

Buster Jerk Saltwater 15 cm - C544V

SE I WEBBUTIKEN