Mieko Fiskeblogg – Fiske och Fisketips
Allt till isfiske
www.miekofishing.se/isfiske
Hitta nya pimpelprylar på Miekofishing!
Allt till havsfiske
www.miekofishing.se/havsfiske
Köp ny havsfiskeutrustning på Miekofishing!

Sommar och såriga nävar

Fiske » Gäddfiske » Sommar och såriga nävar

Det är inte sommar förens jag har fått en gös! Så är det och har länge varit. Jag är absolut ingen gösfiskare och kan inte påstå att jag brukar… Read More »

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta inlägget!
Loading...

Det är inte sommar förens jag har fått en gös! Så är det och har länge varit. Jag är absolut ingen gösfiskare och kan inte påstå att jag brukar känna så stort sug efter att fiska gös, de är mer som en bonus när jag fiskar gädda. Kanske beror detta på att vi inte har så jättestora gösar här i jämförelse mot vad det finns söderut eller så tycker jag helt enkelt att det är roligare att jaga efter gäddor.

När varmare luft sveper in och löven på björkarna slagit ut händer det dock alltid samma sak varje år. Jag blir extremt sugen på att fiska gös. Vertikalspöt åker fram och de jiggar som inte drabbats av någon konstig kemisk reaktion dammas av, det är dags för prickskytte på gös. Detta är absolut inte något jag kan kalla mig duktig på så var rätt glad att jag var själv i båten i lördags, faktiskt fanns det inte en människa till synes alls, på hela sjön.

Timmarna gick och jag hittade ett par finare ekon som steg mot jiggen men det var inte någon gös som var sugen på att hugga, trots mitt febrila bytande av jiggar. Inte ens gäddorna verkade särskilt huggvilliga så det var dags att byta plan. Bestämde mig för att köra lite trolling och riggade iordning tre spön, hällde upp den klassiska kaffen som nog kan kallas den bästa gäddtriggern genom tiderna. Som förutspått tog det inte lång stund innan det högg och jag kunde landa en gädda på ca fem kilo som inte kunde motstå en tredelad Mieko Basas, 16 cm. Kör ofta lite mindre wobbler nu på försommaren dels för att öka chanserna för att klippa på en gös men även för att jag tycker att gäddorna verkar föredra det.

Jag måste ändå sammanfatta dagen som trög men fick totalt tre gäddor, en på Mieko Basas och två på min stora favorit, Mieko Sevigra 130F – HB08, 13 cm som även visat sig fungera bra på gös. Gäddorna låg i ungefär samma viktklass och de var totalt galna och bjöd på både roliga fajter och såriga nävar. Jag borde verkligen ta med en håv ut, trots att jag på något konstigt sätt förknippar rivna nävar med lycka. Ni vet vad jag pratar om!

Jessica Dolk – Mieko Family

Mieko gädda 2

Gädda-mieko-1

Westin Swim Jerk Intermediate 12 cm - Chopper

Westin Swim Jerk Intermediate 12 cm - Chopper

SE I WEBBUTIKEN

Långedrag Alpine-släpet 4

Långedrag Alpine-släpet 4

SE I WEBBUTIKEN

Wolfcreek Skinny Wolf 18 cm - Weed Burbot

Wolfcreek Skinny Wolf 18 cm - Weed Burbot

SE I WEBBUTIKEN