Mieko Fiskeblogg – Fiske och Fisketips
Allt till isfiske
www.miekofishing.se/isfiske
Hitta nya pimpelprylar på Miekofishing!
Allt till havsfiske
www.miekofishing.se/havsfiske
Köp ny havsfiskeutrustning på Miekofishing!

Stora sommargäddor på Mieko Predator Spinner tail

Fiske » Gäddfiske » Stora sommargäddor på Mieko Predator Spinner tail

Jag är en av dom få som inte har köpt denna grejen med att downsiza beten nu på sommaren. Trender kommer och går och trenden med små beten… Read More »

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta inlägget!
Loading...

Jag är en av dom få som inte har köpt denna grejen med att downsiza beten nu på sommaren. Trender kommer och går och trenden med små beten tror jag kommer att avta ganska så fort då småbeten oftast genererar mindre gäddor, vid tävlingsfiske så köper jag detta med småbeten fullt ut, Men inte om det är den stora sommargäddan du vill åt.

Givetvis så faller en och annan storgädda offer för ett mindre bete, men allt som oftast när man läser om stora gäddor och hur dom är fångade så har dom fallit offer för ett hyfsat stort bete. Även farten på ditt bete har betydelse enligt många experter och tidningar, många hävdar att man ska öka upp farten ordentligt när du fiskar efter sommargäddan, här går jag emot strömmen och hävdar att du får mycket mer fisk och betydligt mycket större fisk genom att variera din hemtagning, allt från lagom tempo till vintertempo, ibland så är snabba ryck med långsamma pauser nyckeln i mitt fiske.
Min hemtagning beror helt och hållet på vilket bete man fiskar.
Jerkbait – Ganska långsam hemtagning med uppåtjerk samt stopp.
Gummibete – Långsam hemtagning med stopp.
Spinnerbait – Varierad hemtagning med stopp.
Mieko Spinnertail – Varierad hemtagning, men allt som oftast bara en rak tråkig hemtagning i ganska långsam takt.

Som man kan utröna av mitt resonemang så gillar jag att fiska mina beten sakta samt att betet skall vara stort, detta grundar jag på mitt eget fiske som har funkat för mig i väldigt många år och levererat grymt stora gäddor år ut och år in. Ett bete som har skördat många och sjukt stora gäddor nu på sommaren är en Mieko Predator Spinnertail.  Detta bete har vart helt magiskt för min del nu på sommaren, betet har ju funnits på marknaden ett tag nu och även jag har haft betet i min ägo ganska länge men inte gett den den vattentiden som den förtjänar. Men nu i sommar så har betet fått mycket tid och den har levererat sjuka mängder fisk, både när jag har vart själv i båten och även när jag haft vänner på besök. Allt som oftast så har Spinnertailen varit outstanding både vad gäller mängd och storlek. Största hittills var en grym sommargädda på 12,4 kg.

Varför jag tror att betet fiskar så bra är:
Profilen – 5 cm bred finns nästan inga beten på marknaden med så bred profil.
Längden – 18cm + spinnertailen = 23 cm
Lättfiskat – Räcker med att bara veva hem det i lugn takt.
Spinnarskeden – får samma egenskaper som ett spinnerbait.
Idealiskt för storgäddan – Minimalt med ansträngning för att attackera betet, allt som oftast så har dom stora bara kommit i sakta mak och slukat betet med minsta möjliga ansträngning. Betet gör sjukt bra med reklam i vattnet.

Mitt fiske med Spinnertailen på sommartid funkar allt som oftast så här:

  • Långsamt hemtag
  • Ganska högt upp i ytskiktet då profilen är grym.
  • Riggad med två 2/0 krok på ena sidan för profilens skull.
  • Rigga med päronsänke för djupare fiske, alternativt snabbare fiske.

Skitfiske på er där ute!

Mvh Paakki

Headbanger Tail Extrasvans - Red

Headbanger Tail Extrasvans - Red

SE I WEBBUTIKEN

Buster Jerk Shallow Runner 15 cm - Stickleback

Buster Jerk Shallow Runner 15 cm - Stickleback

SE I WEBBUTIKEN

Flugkast Torrfluga 2

Flugkast Torrfluga 2

SE I WEBBUTIKEN