Mieko Fiskeblogg – Fiske och Fisketips
Allt till havsfiske
www.miekofishing.se/havsfiske
Köp ny havsfiskeutrustning på Miekofishing!
Allt till isfiske
www.miekofishing.se/isfiske
Hitta nya pimpelprylar på Miekofishing!

Vattenpölen där vi trodde småfisken bodde!

Fiske » Abborrfiske » Vattenpölen där vi trodde småfisken bodde!

PB borre på ismete på 1.43 kg i en lite pöl norr om Piteå, vattedjupet var cirka 1.5 meter och det var i april detta hände.

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta inlägget!
Loading...

Det var upptäckardags i detta vatten, vi var lite less våra standard vatten så vi sökte oss helt otippat till en liten sjö en bit utanför Piteå, Vi hade gett vattnet endel chanser men bara fiskat av en liten djupkant, då vi suttit halva dagen vid djupkanten utan ett enda fäll så tog vi upp alla grejor och flyttade till andra änden av sjön. Ner med spöna och vänta, timme efter timme gick och någon enstaka kilosgädda var och sargade våra mörtar. Helt plötsligt vaknade sjön och det fällde titt som tätt i cirka 30 minuter innan det skulle avta igen. Vi fick slut på mört så jag krokade på en hektos abborre och hoppades på det bästa, dagen började leda mot middag och då även hemfärd.

Att jag då satt där och tänkte att jag ej skulle mer till denna sjö blev snabbt ändrade tankar. Jag fick ett föll på abborren och jag tänkte, nu sitter PB gäddan! jag sprang dit och gjorde ett mothugg och kände att det inte alls var så tungt som jag föreställt mig. En suck ekade mellan öronen och jag började nästa upp linan. Väl mot hålet hade jag ställt in mej på en mindre gädda, men då det började trycka upp vatten på isen då jag drog upp så kändes det konstigt och jag tittade ned i hålet och där var ett stort abborgap! Jag blev helt förstummad. Jag ropade på polaren och jag trodde inte mina ögon. De var den största borre jag sett. Min lilla storfiskegodkända stoxdal våg som alltid ligger i jackfickan togs upp och stannade på 1.43kg med hela 47 centimeter. Då jag hade vägt och mätt fisken så skulle jag släppa tillbaka den, då insåg jag att jag var helt darrig! Det var en helt magisk känsla att se stjärten slå fram och tillbaka i hålet för att till slut försvinna tillbaka mot djupet.

Synen på denna sjö ändrades snabbt och det kommer bli många fler pass efter grov borre under här vattnet.

/Rickard Johansson

Tävlingsbidraget insänt av:

Rickard Johansson

Headbanger Tail Flytande 23 cm - Fegis

Headbanger Tail Flytande 23 cm - Fegis

SE I WEBBUTIKEN

Salmo Fatso 14 cm, Flytande - Siken (TT)

Salmo Fatso 14 cm, Flytande - Siken (TT)

SE I WEBBUTIKEN

Stump Jumper Flipper 14 gr - F3 Trout Frog

Stump Jumper Flipper 14 gr - F3 Trout Frog

SE I WEBBUTIKEN