Mieko Fiskeblogg – Fiske och Fisketips
Allt till havsfiske
www.miekofishing.se/havsfiske
Köp ny havsfiskeutrustning på Miekofishing!
Allt till isfiske
www.miekofishing.se/isfiske
Hitta nya pimpelprylar på Miekofishing!

Virvel bakom paravanen

Fiske » Fiske i Norrland » Virvel bakom paravanen

Jag och min bror Love, trollar över ett djupare parti där vi tagit stor fisk tidigare. Lodet visar ett djup på 9 meter som följs av en brant… Read More »

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta inlägget!
Loading...

Jag och min bror Love, trollar över ett djupare parti där vi tagit stor fisk tidigare. Lodet visar ett djup på 9 meter som följs av en brant upp mot 4 meter. På toppen av branten ser vi en fin båge på lodet och vi svänger ganska snävt så att den inre paravanen slackar efter, som i ett längre vevstopp. I mitten av svängen ser vi båda en rejäl virvel bakom paravanen. ”Vevstopp!” skriker jag. Brorsan greppar spöet och ger ut lite lina. Sekunden efter följer ett distinkt hugg över en Mieko Predator shad i färgen hjortronguld, som är riggad bakom paravanen.

Spöet ställer sig omedelbart i en djup båge, fisken går djupt och slår med huvudet. ”Stor fisk” ropar Love samtidigt som jag tar upp alla grejer och förbereder för landning. Fisken gör några rusningar då den synar båtens undersida innan den relativt odramatiskt får syna håven. Vi krokar lös, väger samt mäter gäddan innan en snabb fotosession. Vågen stannar på 11,08 och längden 116 cm. Lyckat fiske konstaterar vi och beskådar en trind höstgädda återvända ner mot djupet.

gadda-love

Westin Maxi Goby 18 gr - Copper Age

Westin Maxi Goby 18 gr - Copper Age

SE I WEBBUTIKEN

Baby Buster Jerkbait 10 cm - Blue Chrome

Baby Buster Jerkbait 10 cm - Blue Chrome

SE I WEBBUTIKEN

Lidmans Långedrag Släp 1:an - Koppar/Silver/Guld

Lidmans Långedrag Släp 1:an - Koppar/Silver/Guld

SE I WEBBUTIKEN